Det blev segrar både för Djurgården och Skellefteå i torsdagens SHL-matcher.Foto: Bildbyrån

Det var full omgång i SHL under torsdagskvällen och publiken runt om i arenorna bjöds på protester, derbysegrar och dramatiska vändningar.

Luleå – Skellefteå 3–5 (1–1, 0–2, 2–2)

Luleå: Daniel Sondell, Carl Mattsson, Petter Emanuelsson
Skellefteå: Adam Pettersson, Linus Lindström, Jimmie Ericsson, Oscar Möller, Emil Djuse

Hemmalaget tog ledningen efter halva den första perioden genom backen Daniel Sondell i spel fem mot fyra. Adam Pettersson kvitterade kort därefter, och Skellefteå fortsatte att trumma på i den andra perioden när man gick ifrån till en 3-1-ledning efter mål från Linus Lindström samt lagkaptenen Jimmie Ericsson. Oscar Möller styrde in 4-1 i mitten av den tredje perioden innan junioren Carl Mattsson, med sitt första SHL-mål, kunde skapa lite nerv i matchen när han fick in en hemmareducering med sju minuter kvar. Ännu mer nerv blev det när Johan Alm gjorde självmål med drygt fyra minuter kvar. Luleå tryckte på för ett kvitteringsmål i slutet av matchen, men istället kunde Emil Djuse avgöra matchen när han krutade in 5-3-pucken i tom kasse med fyra sekunder kvar av matchen.

Brynäs – Växjö 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)

Brynäs: Robert Kousal
Växjö: Pontus Holmberg, Dominik Bokk, Linus Fröberg, Roman Horak

Pontus Holmberg gav Växjö en smakstart på bortamatchen mot Brynäs när han lyckades överlista Tomi Karhunen i Brynäsmålet efter sju minuters spel. Tjecken Robert Kousal kunde med sitt fjärde mål för säsongen utjämna matchen i inledningen av den andra perioden. Precis innan signalen för den andra perioden skulle till att ljuda kunde Dominik Bokk skjuta in 2-1 till Växjö, och i inledningen av den tredje perioden gick gästerna ifrån genom två mål på elva sekunder signerat Linus Fröberg innan Roman Horak avslutade målskyttet med sitt 4-1-mål.

Örebro – Linköping 3–2 efter förlängning (0–0, 0–0, 2–2, 1–0)

Örebro: Aaron Palushaj (2), Marcus Weinstock,
Linköping: Nick Sörensen (2)

Örebro stod för en mäktig vändning när de hämtade upp 0-2 till 3-2 i kvällens drabbning mot Linköping. Nick Sörensen inledde målskyttet i inledningen av den tredje perioden och kort därefter dubblade bortalagets ledning. Marcus Weinstock fick in en reducering med drygt en och en halv minut kvar, och med bara 14 sekunder kvar av den tredje perioden kunde Aaron Palushaj kvittera och ta matchen till förlängning. Väl i förlängningen drog Örebro det längsta strået när Palushaj prickade in sitt andra mål för kvällen.

HV71 – Malmö 0–1 (0–0, 0–1, 0–0)

HV71: 
Malmö: Emil Sylvegård

Publiken i Jönköping fick vänta ända till mitten av den andra perioden för matchens första – och enda -mål, och då var det gästande Malmö som tog ledningen genom Emil Sylvegård. Christopher Nihlstorp räddade samtliga 36 HV-skott och var således en starkt bidragande orsak till gästernas andra trepoängare för säsongen.

Djurgården – Mora 4–1 (1–0, 3–0, 0–1)

Djurgården: Daniel Brodin, Jacob Josefson, Sebastian Strandberg, Emil Bemström
Mora: Marek Daloga

Jacob Josefssons fina form håller i sig. Ikväll gjorde 27-åringen två nya poäng när han först utökade Djurgårdens ledning till 2-0 i inledningen av den andra perioden innan han spelade fram Emil Bemström som satte 4-0-pucken. Marek Daloga fick in en tröstpuck i slutet av den tredje perioden, men de tre Djurgårdspoängen var aldrig hotade. I och med segern har Djurgården nu vunnit tre av de fyra inledande matcherna. På dessa fyra matcher har Josefsson noterats för nio poäng.

Rögle – Frölunda 1–2 efter förlängning (0–1, 0–0, 1–0, 0–1)

Rögle: Samuel Jonsson
Frölunda: Tim Söderlund (2)

Tim Söderlund fick spräcka sin målnolla i Frölundatröjan när han gav gästerna ledningen efter drygt 14 minuters spel i den första perioden. Mittperioden blev mållös, men i inledningen av den tredje perioden kunde hemmalaget kvittera matchen genom backen Samuel Jonsson. Matchen gick sedan vidare till förlängning, där Tim Söderlund kunde avgöra halvvägs in med sitt andra mål för matchen.

Timrå – Färjestad 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Timrå: Sebastian Collberg
Färjestad: 

Timrå stod för en skräll när de hemmabesegrade topptippade Färjestad hemma i NHK Arena. Matchens enda målskytt blev Sebastian Collberg som prickade in 1-0 till hemmalaget med drygt åtta minuter kvar av matchen. Timrås målvakt Niklas Svedberg blev stor matchvinnare för hemmalaget då han räddade samtliga 29 Färjestadssskott.