Viktor Kokman spelade en huvudroll i dagens match mot AIK. Bilden är från en tidigare match.Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Det spelade fyra allsvenska matcher under kvällen. Tre av dem kan ni läsa om nedan. Den fjärde hittar ni länk till i texten.

Västervik – Karlskrona  3 – 2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0)

Västervik: Kellen Jones, Kevin Schulze, Darren Nowick
Karlskorona: Kyle Osterberg, Axel Sundberg

Karlskrona åkte på sin andra raka förlust och Västervik plockade sina två första poäng av årets allsvenska grundserie. Så kan man summera rubrikerna från den här tillställningen.

Notabelt är att samtliga Västerviks mål gjordes av transatlanter.

Vita Hästen – AIK  2 – 1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

Vita Hästen: Henrik Rommel, Christopher Fish
AIK: Johan Larsson

Efter en relativt händelselös förstaperiod satte AIK fart i den andra och vann skotten i den andra. Men några mål blev det inte. Istället var det Vita Hästen som skulle ta ledningen i den tredje perioden. En stund senare drog AIK på sig ett lagstraff och det såg lite halvmörkt ut från bortalagets horisont.

Men då lyckades de näta i boxplay och matchen fick avgöras på straffar där Vita Hästen gick segrande ur striden. Det är var AIK:s första poängförlust av årets allsvenska. Målvakten i Vita Hästen, Viktor Kokman, stoppade 32 av 33 skott och kan sägas blev lite matchvinnare för sitt gäng.

LÄS MER: Två mål på tre matcher – idag gjorde de tio

Södertälje – Almtuna  6 – 2 (2-1, 3-1, 1-0)

Södertälje: Nikolai Meyer (2), Sebastian Dyk (2), Sebastian Bengtsson (2)
Almtuna: Lucas Sandström, Victor Rollin-Carlsson

Södertälje har haft en lite halvknackig säsongsinledning. Men idag verkar det ha lossnat rejät för klubben som efter en stark andraperiod med tre mål inte hade några problem att besegra Almtuna på hemmaplan.