Oliver Ekman Larsson i samspråk med materialförvaltarna Anders Weiderstål och Anders Kellerstam. Den senare tar nu över efter Weiderstål.Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Efter en lång och trogen tjänst i Tre Kronor stod det i våras klart att den populäre materialförvaltaren Anders ”Pudding” Weiderstål lämnar landslaget efter denna säsong. Nu är hans ersättare klar – Anders Kellerstam från Södertälje blir nu hans ersättare.

LÄS MER: I Tre Kronor sedan 1984 – nu har ”Pudding” bestämt sig för att sluta

Han klev in i Tre Kronor 1984 och har sedan dess blivit kvar. Men i våras berättade materialförvaltaren Anders ”Pudding” Weiderstål för hockeysverige.se att den här säsongen blir hans sista i landslaget.

VARIT I SSK SEDAN 1991

Nu är det klart vem som blir hans ersättare. Det handlar om Anders Kellerstam som varit verksam i Södertälje sedan 1991. Dessförinnan var han materialförvaltare i Djurgården.
— Det här är ju såklart roligt. Det är ju den högsta tjänsten man kan ha som materialförvaltare inom Hockeysverige, säger Kellerstam i ett pressmeddelande från svenska ishockeyförbundet.

Kellerstam, som också funnits med Tre Kronor som assisterande bakom ”Pudding” de senaste 18 åren kommer jobba kvar hos Södertälje fram till hockey-VM i maj innan han ansluter till sin nya tjänst hos landslaget.
— Han kommer till dukat bord, precis när man fått ordning på allt. Skämt åsido, vi har jobbat ihop i 30 år och Spider har hängt med mycket på Tre Kronor, VM, OS och World Cup. För mig är det den mest naturliga övergången och någon som jag rekommenderade till tjänsten. Det känns bra att lämna över till en person som är organisatör och en duktig materialare som är sugen på att jobba. Det kommer att bli en smidig och bra övergång, säger Anders ”Pudding” Weiderstål.