AIK vann - Leksand förlorade.Foto: Bildbyrån

Det spelades full omgång med sju matcher i Hockeyallsvenskan ikväll. Häng med runt om i landet i svepet vi bjuder på nedan.

Karlskrona – Modo  2 – 4 (2-0, 0-1, 0-3)

Karlskrona: Justin Crandall, Drew Paris
Modo: Kalle Jellvert, Kristian Jakobsson, Patrik Karlskvist, Jonathan Johnsson

Karlskrona har hackat lite i de senaste matcherna men i dagens match var de i ledning med 2-0 redan efter fem minuter. Men något verkar inte stå rätt till hos blekingarna och efter en reducering kunde sedan Modo vända på steken i den tredje perioden och gå upp på en andraplats i tabellen.

Leksand – Vita Hästen  1 – 2 (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)

Leksand: Thomas Valkvae Olsen
Vita Hästen: Gustav Ahnelöv, Mattias Kalin

Det stod länge och väl 0-0 i den här matchen. Men i slutet av den andra perioden kunde Leksand spräcka duktige Hästen-målvakten Marcus Hellgrens nolla. Men bortalaget skulle komma igen och i mitten av den tredje perioden var kvitteringen ett faktum.

Matchen gick till förlängning och där kunde Vita Hästen avgöra efter tre minuters spel. Vita Hästen gick i och med de två poängen om Leksand på målskillnad i tabellen och upp på en sjätte plats.

Almtuna – Oskarshamn  0 – 4 (0-1, 0-0, 0-3)

Almtuna: –
Oskarshamn: John Dahlström, Nicklas Heinerö, Victor Öhman, Jonas Engström

Almtuna är inne i en riktigt dålig trend och efter tio minuter av dagens match åkte de på kvällens första baklängesmål när Oskarshamn kunde näta i boxplay. Siffrorna stod sig dock ett bra tag innan Oskarshamn kunde öka på i inledningen av den tredje perioden. Sedan rann det iväg.

Två boxplaymål i baken blev det idag för Almtuna som inkasserade sin fjärde raka förlust.

Björklöven – Pantern  1 – 3 (0-0, 0-2, 1-1)

Björklöven: Jacob Peterson
Pantern: Villiam Haag, Oliver Larsen, Robin Dahse

Björklöven går inte så bra som många förväntade sig på förhand. I dagens hemmamatch mot Pantern blev powerplay avgörande. Bortalaget gjorde nämligen båda sina första mål i den spelformen. Hemmalaget reducerade sedan med fem minuter kvar av matchen och fick dessutom möjligheten i powerplay. Men då avgjorde Pantern definitivt i öppen kasse.

Karlskoga – Västerås  4 – 2 (2-0, 1-1, 1-1)

Karlskoga: Oskar Bäck (2), Gustaf Franzén, Fredrik Forsberg
Västerås: Marcus Bergman, Lukas Zetterberg

Hemmalaget gjorde två mål inom loppet av tio sekunder i mitten av den första perioden. Västerås reducerade i inledningen av den andra men Karlskoga kunde senare öka på. Återigen kröp bortalaget närmare när de reducerade i början av den tredje perioden, men Karlskoga drog ifrån på nytt och kunde vinna den här matchen.

Tingsryd – Västervik  1 – 2 (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 0-1)

Tingsryd: Charlie Dodero
Västervik: Emil Alba (2)

Bottenmöte i Nelson Garden Arena mellan två lag som hittills inte lyckats vinna på full tid. Emil Alba gav bortalaget ledningen i den första perioden och det skulle dröja ända till inledningen av den tredje innan hemmalaget fick nätkänning. Matchen gick till straffar där Emil Alba kunde avgöra.

AIK – Södertälje  4 – 3 (2-0, 1-1, 0-2, 1-0)

AIK: Anton Holm, Philip Broberg, Johan Larsson, Andreas Hjelm
Södertälje: Sebastian Dyk, Jacob Spångberg, Nikolai Meyer

AIK såg ut att gå mot en klar seger. 2-0 efter den första perioden och inledningen av den andra fick de möjligheten att spela fem minuter i powerplay sedan Lindsey Sparks tacklat Christian Sandberg mot huvudet.

3-0 kom i det numerära överläget. Men sedan reste sig bortalaget och åt sig sakta och säkert ikapp i målprotokollet. 15:10 in i den tredje perioden kom också kvitteringen, detta efter att AIK haft möjligheter innan. Och efter kvitteringen. Jesper Frödén var nära att få in en puck bakom George Sörensen i SSK-kassen.

AIK skulle dock vinna matchen sedan Andreas Hjelm avgjort på övertid efter ett försvarsmisstag. AIK har fortfarande inte förlorat på full tid i årets allsvenska.