Peter Popovic.Foto: Bildbyrån

Han har funnits med i Tre Kronor sedan 2011. Men vårens VM-turnering blir den sista för Peter Popovic.
— Man kan väl säga att jag inte har blivit erbjuden något kontrakt, berättar han för HockeyNews.se.

Tre VM-guld och ett silver har det blivit genom åren för Peter Popovic i hans roll som assisterande förbundskapten i Tre Kronor bakom först Pär Mårts och sedan Rikard Grönborg. Dessutom ett OS-silver. Men efter den här säsongen är det slut.
— Det är väl någon blandning egentligen. Man kan väl säga att jag inte har blivit erbjuden något kontrakt. Samtidigt känner jag väl också att det kanske är dags att göra något annat, svarar Popovic på HockeyNews.se:s fråga om det var hans egna beslut eller om det var gemensamt med förbundet.

FRAMTIDEN OKLAR – VILL FORTSÄTTA SOM TRÄNARE

Innan Peter Popovic tog anställning hos förbundet var han klubblagstränare i Södertälje och han säger att han nog kommer hålla på med hockey i framtiden också.
— Det är så långt kvar på den här säsongen som precis har börjat. Men jag känner att det är det här jag vill hålla på med i någon form. Helst tränare. Det finns andra saker som man också kan göra, men tränarbiten är nummer ett. Jag har tänkt att fortsätta fast just nu vet jag inte vad det blir.