Emil Sylvegård och hans Malmö vann hett derby och Sebastian Strandberg blev matchvinnare mot sin gamla klubb.Foto: Bildbyrån

Det spelades sex matcher idag i SHL. Bland annat ett hett Skåne-derby. Häng med nedan så får ni en genomgång av vad som hände under kvällen.

Linköping – Mora 7 – 4 (2-1, 3-2, 2-1)

Linköping: Broc Little (2), Anton Karlsson, Nick Sörensen, James Wright, Fredrik Karlström, Adam Brodecki
Mora: Michael Haga, Adam Masuhr, Robin Johansson, Matt Bailey

Efter tolv minuter spelade hade Linköping en 2-0-ledning men Mora skulle reducera innan den första perioden var över. Den andra perioden blev målrik och efter den hade Linköping en 5-3-ledning. Målkalaset fortsatte i den tredje perioden men Linköpings ledning var på intet sätt hotad.

Linköping gick upp på 18 poäng och har bara tappat tre i årets inledning.

Luleå – Färjestad  3 – 0 (1-0, 1-0, 1-0)

Luleå: Jack Connolly, Jonas Berglund, Austin Farley
Färjestad: –

Färjestad är pressat efter en trög säsongsinledning och inte blev det bättre av att de hamnade i underläge i den första perioden samt fick två nyckelspelare skadade i form av Johan Ryno och målvakten Markus Svensson.

Förlusten innebär att Färjestad nu är näst sist i SHL-tabellen.

Brynäs – Timrå 3 – 4 (0-2, 0-2, 3-0)

Brynäs: Joel Kellman, Jesper Boqvist, Joachim Rohdin
Timrå: Henrik Törnqvist, Mattias Guter, Ludvig Rensfeldt, Anton Wedin

Brynäs var det bättre laget i inledningen. Men det var Timrå som gjorde målen och det fortsatte de med även i den andra.

Brynäs såg ut som ett slaget lag men på drygt två minuter i den andra perioden gjorde de tre snabba mål och var även ytterst nära en kvittering i slutet.

Brynäs tunga säsongsinledning fortsätter alltså medan Timrå överraskar.

Rögle – Malmö 1 – 2 (1-2, 0-0, 0-0)

Rögle: Ted Brithén
Malmö: Fredrik Händemark, Frederik Storm

Skånederby och hettan var närvarande hela matchen igenom. Rögle, som är ett pressat lag, hade en jättechans att ta ledningen i mitten av den första perioden. Men målet dömdes bort efter videogranskning. På efterföljande tekning vände Malmö spelet och kunde ta ledningen. Men Rögle skulle komma tillbaka när Ted Brithén i powerplay kunde kvittera. Ett skott som styrde på nye Malmö-backen Stefan Lassens klubba.

Malmö skulle dock avgå med segern i den här heta bataljen där Oscar Alsenfelt tvingades byta i den tredje perioden på grund av problem med utrustningen. Cristopher Nihlstorp fick hoppa in mellan stolparna i några minuter.

HV71 – Djurgården 1 – 3 (1-1, 0-1, 0-1)

HV71: Simon Önerud
Djurgården: Daniel Brodin, Sebastian Strandberg, Gustav Possler

Djurgårdens Sebastian Strandberg har HV71 som moderklubb. Hans återkomst till Kinnarps Arena inleddes med att han blev utvisad och det var i efterdyningarna av det numerära överläget som HV71 kunde ta ledningen.

Men Strandberg skulle få revansch. Efter att kvitteringen kommit i den första perioden var det han som klev fram och satte dit ledningsmålet i den andra

Växjö – Frölunda  1 – 0 (1-0, 0-0, 0-0)

Växjö: Joel Persson
Frölunda: –

Förra årets succéback Joel Persson hade inför matchen ännu inte spräckt den här säsongens målnolla. Men efter halva den första perioden spelad tryckte han iväg ett mäktigt slagskott i powerplay som lär ha hörts hela vägen till hans hemstad Osby.

Det blev matchens enda mål. En annan rubrik från matchen var att Frölundas supertalang Lucas Raymond gjorde SHL-debut, blott 16 år ung. Han fick sex minuters speltid och sköt ett skott på mål.