Johan Södergran vrålar ut sin frustration när hans lags förlustnolla raderades ut.Foto: Bildbyrån

Det har spelats tre SHL-matcher under lördagseftermiddagen och nedan får ni en summering av hur det gick i dessa.

Örebro – Malmö 2 – 1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Örebro: Viktor Lodin
Malmö: Marcus Sylvegård (2), Henrik Hetta, Carl-Johan Lerby, Christoffer Forsberg

Malmö har backkris och fick inför matchen låna in två försvarare från Hockeyettan för att kunna mönstra sju backar. Örebro inledde bäst och kunde redan efter fyra minuter sätta ledningsmålet. 19-årige Viktor Lodin gjorde sitt första SHL-mål efter att Marcus Björk spelat fram på ett snyggt vis.

Men Malmö skulle komma tillbaka. Innan den första perioden var över var det kvitterat och i andra drog de ifrån med ytterligare två mål. I den tredje perioden var det inget snack och där gjorde Malmö tre mål.

Timrå – Mora 2 – 1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)

Timrå: Filip Hållander, Anton Wedin
Mora: Ryan Johnston

Två lag som gått bättre än förväntat på förhand. Efter en mållös första period skulle det bara dröja 1:24 in i den andra perioden innan Timrå kunde ta ledningen.

Mora skulle tillslut få utdelning och målet kom i powerplay en bit in i den tredje perioden. Matchen gick till förlängning och där kunde Anton Wedin avgöra.

Färjestad – Linköping  3 – 0 (1-0, 1-0, 1-0)

Färjestad: Per Åslund, Johan Ryno, Joakim Nygård
Linköping: –

Det var två lag med vitt skilda formkurvor som möttes. Hemmalaget, som inlett säsongen svagt, kom ut till match rejält taggade och sköljde över motståndarna. Efter fem minuter låg också pucken bakom Jacob Johansson i Linköpings-kassen. Målskytten Per Åslund bröt därmed en över 150 minuter lång måltorka åt sitt lag.

Linköping, som inlett säsongen strålande, hittade aldrig något botemedel mot Färjestad idag och fick se sig nollade. Detta efter att ha inlett med 25 mål på de sju första matcherna. Första förlusten ett faktum för östgötarna medan vinsten var enormt viktig för ett Färjestad som inlett svagt.

Linköping sköt bara tolv skott.