BrynäsFoto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Det har spelats tre matcher i SHL under lördagskvällen. Nedan tar vi er med genom dessa.

Djurgården – Luleå  1 – 2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)

Djurgården: Linus Hultström
Luleå: Johan Harju, Einar Emanuelsson

Ett kokande Hovet tog emot Luleå och den första perioden bjöd på hetta. Men målen uteblev. Istället skulle det första målet komma i den andra perioden när Luleå kapitaliserade på ett powerplay efter att Dick Axelsson åkt ut för snack.

Djurgården skulle dock kvittera och i förlängningsspelet avgjorde Einar Emanuelsson på ett friläge.

HV71 – Rögle  3 – 2 (1-0, 1-1, 1-1)

HV71: Robin Figren (2), Mattias Tedenby
Rögle: Leon Bristedt, Olle Liss

Två lag som öppnat svagt sett till förhandstipsen. Hemmalaget har haft problem med målskytte och powerplay i inledningen och därför var det nog skönt för HV-ledningen att 1-0 satt i just den spelformen i den första perioden.

I den andra perioden ökade de på och då såg det nästan lite avgjort ut. Rögle såg inte ut att ha kraft att klättra förbi, men Leon Bristedt skulle ändra på det där när han i den andra perioden reducerade till 2-1. Första målet någonsin i SHL för 23-åringen.

Rögle jagade med utplockad målvakt i slutet. Då kunde Robin Figren lägga i 3-1. Men Olle Liss skulle med sitt första mål för säsongen skapa nerv i matchen igen när han med 22 sekunder kvar kunde reducera. Sedan hade Rögle ett jätteläge att kvittera, men Felix Sandström i HV-målet räddade förtjänstfullt.

Brynäs – Skellefteå  3 – 1 (0-0, 2-0, 1-1)

Brynäs: Jesper Boqvist, Emil Forslund, Robert Kousal
Skellefteå: Joakim Lindström

Brynäs hade kniven på strupen inför matchen när topplaget Skellefteå kom på besök. Efter två perioder var skottstatistiken 28-11 till hemmalaget som såg ut att vilja mest i den här matchen. Inte så konstigt med tanke på det prekära tabelläget.

I den andra perioden kom också utdelningen för Brynäs som i den gjorde två mål.

Skellefteå kröp närmare i slutet men Brynäs kunde avgöra i öppen målbur. Det var Skellefteås första förlust på full tid denna säsong.