180124 SDE:s Leanne Ganney jublar efter reduceringen 1-4 under ishockeymatchen i SDHL mellan SDE och Djurgården den 24 januari 2018 i Stockholm. …
SDHL 1

SDE starkast i bottenmötet – tre poäng från nederländskan

SDE tog tre viktiga poäng i bottenmötet med Göteborg under söndagseftermiddagen. Nederländskan Julie Zwarthoed stod för tre poäng och var en starkt bidragande orsak till lagets 5–0-seger.

Nederländskan Julie Zwarthoed har fått en bra start på säsongen. I eftermiddag stod 24-åringen för tre nya poäng när hon stod för två mål och ett assist i bortasegern över bottenkonkurrenten Göteborg.

FÖRSTA NOLLAN

Gästerna tog ledningen genom Lili Pinter i mitten av den första perioden och Leanne Ganney utökade SDE:s ledning till 2-0 i spel fem mot fyra ett par minuter innan periodvilan. Efter två mål från Zwarthoed i mittperioden kunde sedan SDE spela av den tredje perioden, där Elin Olovsson kunde göra sitt första mål för säsongen, och ta sin tredje trepoängare för säongen.

SDE-målvakten Sofia Reideborn höll nollan för gästerna då hon räddade samtliga 17 Göteborgsskott. Nollan var Reideborns första för säsongen.

I och med segern klättrar SDE upp över kvalstrecket och åttondeplatsen i tabellen. Niondeplacerade Djurgården har en poäng mindre än SDE, dock med tre matcher mindre spelade.