Christian Sandberg.Foto: Bildbyrån

Det var i onsdagens match som Christian Sandberg tacklades i huvudet av Södertäljes nyförvärv Lindsay Sparks. Kanadensaren stängdes av fem matcher och Sandberg har inte spelat sedan dess. Men nu kan AIK:s lagkapten snart vara tillbaka. Detta berättar lagets tränare Tomas Mitell för Hockeypuls.

LÄS MER: Nyförvärvets dom – stängs av i fem matcher

Det var i inledningen av den andra perioden vid ställningen 2-0 till AIK som Lindsay Sparks satte in en tackling mot huvudet på Christian Sandberg. Sparks stängdes av i fem matcher och Sandberg tvingades bryta matchen och har inte varit med mot varken Oskarshamn eller Leksand.

KAN VARA TILLBAKA PÅ ONSDAG

Men nu kan 30-åringen snart vara redo för spel igen.
— Han har varit allmänt mosig i skallen och därför fick han vila från träningar och matcher. Jag vet inte exakt vad för skada det är, jag lyssnar på läkarna och de säger att han ska kunna träna för fullt på tisdag och spela onsdag, säger AIK:s tränare Tomas Mitell till Hockeypuls.

AIK har förlorat två raka matcher på straffar utan Sandberg i laget och möter på onsdag IK Pantern hemma på Hovet. Det återstår att se om lagkaptenen kan vara med då.