• Publicerat 9 oktober, 2018
  • Skrivet av Hockeysverige
  • 0 Kommentarer
Axel Jonsson Fjällby är klar för en återkomst till Djurgården.Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

Axel Jonsson Fjällby återvänder till Djurgården. Enligt källor till hockeysverige.se är den populäre forwarden klar för en återkomst till stockholmsklubben.

Axel Jonsson Fjällby tog ingen plats i Washington Capitals efter träningslägret, utan skickades i stället ned till farmarlaget i Hershey Bears. Efter två matcher i AHL står det enligt uppgifter till hockeysverige.se, att Jonsson Fjällby är klar för en återkomst till Djurgården.

Forwarden har en klausul i sitt kontrakt vilket möjliggör en återkomst till Europa vid uteblivet NHL-spel, en klausul som nu alltså kommer att utnyttjas.
– Bollen ligger hos Axel, sade sportchefen Joakim Eriksson om Jonsson Fjällbys status i ett videoklipp på Djurgårdens webbsida tidigare i dag.

GENOMBROTT I FJOL

Jonsson Fjällby representerade Juniorkronorna under JVM-turneringen i Buffalo den gångna säsongen. Där stod forwarden för flertalet fina insatser och noterades för fyra poäng på sju matcher och turneringen blev lite av 20-åringens genombrott.

Hemma i Djurgården växte forwarden ut till en publikfavorit tack vare sitt fartfyllda spel i den ungdomliga kedjan med bröderna Davidsson, Jonathan och Marcus. Efter fina insatser i SM-slutspelet (åtta poäng på elva matcher) fick Jonsson Fjällby chansen i A-landslaget och var med i träningsmatcherna inför VM i Danmark.

Under Washington Capitals träningsläger fick Jonsson Fjällby bland annat chansen i en kedja med Nicklas Bäckström och T.J. Oshie.

Hockeysverige.se har försökt nå Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson för en kommentar.