• Publicerat 9 oktober, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Erik Gustafsson och Gustaf Thorell.Foto: Bildbyrån

Västervik får klara sig utan backen Erik Gustafsson de närmaste tre matcherna. I dag stängdes han för tacklingen på Bik Karlskogas forward Gustaf Thorell.

Det var i lördagens möte mellan Västervik och Bik Karlskoga som Gustaf Thorell skadades efter tacklingen från Erik Gustafsson. Thorell utgick och Gustafson fick match penalty för charging.

I dag föll domen mot Gustafsson. Han stängs av i tre matcher och får böta 2 875 kronor.
”Nämnden finner det utrett att Erik Gustafsson gjort sig skyldig till det som beskrivs i anmälan. Enligt nämndens bedömning är det inte visat att huvuddelen av kraften i tacklingen är riktad mot huvudet eller nacken utan händelsen bedöms i stället som en charging”, skriver disciplinnämnden i sin dom.

”ABSOLUT INTE KÄND SOM EN FUL SPELARE”

Till sitt försvar skriver Erik Gustafsson, vars Västervik vann matchen med 4–3 efter straffar, att tacklingen inte var hård och att det mest var olyckliga omständigheter som låg till grund för skadan.
”Jag är absolut inte känd för att vara en ful spelare vilket jag tycker mina senaste säsongers utvisningsminuter styrker. Tycker situationen är olycklig men kan gärna inte bara gå upp i rök. Alternativet är att jag istället börjar backa och ger han isen men då kommer jag med tiden inte heller få någon speltid”, säger Gustafsson.

Erik Gustafsson kommer nu att missa Västerviks matcher mot Västerås, Modo och Vita Hästen.