Arvid Ljung höll tätt och Leksand tog en skön skalp borta mot Leksand.Foto: Bildbyrån

Det var sånär som på full omgång i Hockeyallsvenskan under onsdagskvällen. Bland annat bjöds publiken på ett målkalas i Blekinge och storstilat målvaktsspel i Uppsala. Nedan följer kvällens Hockeyallsvenska svep.

Karlskrona – Södertälje 5–4 (1–0, 3–3, 1–1)

Karlskrona: Justin Crandall, Linus Karlsson, Josef Ingman, Marcus Paulsson, Viktor Liljegren
Södertälje: Måns Lindbäck, Marcus Bohman, Lucas Carlsson, Jacob Spångberg

Justin Crandall gav hemmalaget en drömstart på matchen när han prickade in 1-0 redan efter 03.22 i spel fem mot fyra. I mittperioden rasade målen in och efter 40 minuters spel lyste resultattavlan i NKT-Arena Karlskrona upp 4-3 till hemmalaget. Jacob Spångberg kvitterade i mitten av den tredje perioden, men Viktor Liljegren såg till att hemmalaget tog samtliga tre poäng med sitt 5-4-mål.

Leksand – Oskarshamn 1–5 (0–1, 0–3, 1–1)

Leksand: Thomas Valkvae-Olsen
Oskarshamn: Jonas Engström (3), Jesper Dahlroth, Filip Svenningsson 

Leksand sköt skotten – Oskarshamn gjorde målen. Ja, lite så var det i kvällens toppmöte mellan Leksand och Oskarshamn. Efter att Jonas Engström gett gästerna ledningen i den första perioden så fick smålänningarna allting att stämma i mittperioden. På sju skott prickade man in tre mål och trots att Leksand ledde skotten med 30-14 efter två perioders spel stod matchen 4-0 till Oskarshamn. Leksand fick in ett tröstmål genom Thomas Valkvae-Olsen i den tredje perioden. Jonas Engström fick sedan göra sitt tredje mål för kvällen när han satte 5-1 i tom kasse.

AIK – Pantern 3–2 (2–0, 1–1, 0–1)

AIK: Fredric Weigel, Max Lindholm, Christian Sandberg
Pantern: Erik Nyström, Alexander Pettersson

AIK är allt jämt obesegrade i full tid den här säsongen. Ikväll kom lagets femte trepoängare när man hemmabesegrade Pantern med 3-2. Fredric Weigel öppnade målskyttet efter 07.29 och ett par minuter senare kunde Max Lindholm utöka hemmalagets ledning till 2-0. Efter ett mål vardera i mittperioden lyckades Pantern skapa lite nerv i den tredje perioden genom mål av Alexander Pettersson, men AIK kunde hålla undan och ta samtliga tre poäng.

Almtuna – Björklöven 2–0 (2–0, 0–0, 0–0)

Almtuna: Alexander Bjurström, Oscar Milton
Björklöven: 

Alexander Bjurström blev så sent som i går klar för Almtuna. I dag gjorde 20-åringen sin första match för klubben och redan efter 07.43 lyckades Bjurström pricka in sitt första mål i sin nya klubb.
Kort efter Bjurströms mål utökade hemmalaget ledningen till 2-0 genom Oscar Milton. Sen blev det inga mer mål i Gränbyhallen, utan Almtuna kunde hålla undan och vinna med 2-0. Arvid Ljung i hemmakassen gjorde en stormatch och räddade samtliga 33 Björklövens skott på mål.

Västervik – Västerås 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

Västervik: 
Västerås: Isac Skedung, Fredrik Johansson

Det var en tät och jämn match som utspelade sig mellan Västervik och Västerås. Endast två mål föll i matchen och båda gångerna var det gästande Västerås som gjorde dem. Isac Skedung gav gästerna ledningen efter 16.14 i den andra perioden innan Fredrik Johansson satte 2-0-pucken i tom kasse med två sekunder kvar av matchen.
Stor matchvinnare för Västerås blev målvakten Samuel Ersson som höll tätt matchen igenom och räddade alla 33 Västervikskott.

BIK Karlskoga – Modo 2–3 efter förlängning (1–1, 0–0, 1–1, 0–1)

BIK Karlskoga: Axel Lindström, Oliver Eklind
Modo: Lukas Wernblom, Johan Eriksson, Patrik Karlkvist

Modo lyckades knipa extrapoängen i en jämn drabbning borta mot BIK Karlskoga. Hemmalaget tog ledningen genom Axel Lindström i spel i numerärt underläge, men Lukas Wernblom såg till att kvittera innan den första perioden var över. Efter en mållös mittperiod återtog BIK Karlskoga ledningen i den tredje perioden, men efter en sen kvittering av Johan Eriksson gick matchen till förlängning. Där avgjorde Modos Patrik Karlkvist efter endast 15 sekunders spel och såg därmed till att extrapoängen åkte med hem till Örnsköldsvik.