Lukas EnqvistFoto: Bildbyrån

Han har haft svårt att ta plats i SHL-nykomlingen Timrå. Istället lånades Lukas Enqvist ut till Forshaga i en match, sen skickades han till norska Stjernen på lån i fem matcher till att börja med.
– Det är bara att köra på den tiden man får här, säger Enqvist till Hockeypuls.

LÄS MER: Lånas ut från SHL till Hockeyettan: ”Ett bra ställe för spelarna att få matcha”

Lukas Enqvist lånades förra veckan ut till Forshaga i Hockeyettan. Där spelade han bara en match innan det stod klart att 20-åringen skulle lånas ut till norska Stjernen i fem matcher i stället.

”BARA ATT KÖRA PÅ”

Det har med andra ord varit lite fram och tillbaka för den Färjestadsfostrade forwarden. – Enqvist vet inte heller vad tiden efter dessa matcher har att bjuda på.
– Jag vet inte. Vi får se hur läget ser ut. Det är bara att köra på den tiden man får här. Det är inget att grotta ned sig i, hur länge det blir, det är bara att köra, säger forwarden till Hockeypuls.

Timrå plockade in Lukas Enqvist från Färjestad vid jul förra säsongen och den 20-årige forwarden stod för 4 poäng på 40 matcher i Hockeyallsvenskan. Han var sedan en av spelarna som fick följa med laget upp till SHL. Väl där har det blivit ont om speltid.
– Det är ju inte roligt att bara träna. Nu får jag lite matcher och det är klart det är hård konkurrens i Timrå, menar Enqvist.