Gustaf Franzèn.Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

I somras bytte Gustaf Franzén Örebro i SHL mot Karlskoga i Hockeyallsvenskan och det valet grundade sig mycket i den allsvenska klubbens historik av att slussa spelare vidare.
— Det var inget svårt beslut, säger 22-åringen till nt.se.

Som junior vann Gustaf Franzén två raka JSM-guld med HV71, guld i U17-VM, var bofast i de olika ungdomslandslagen och fick dessutom SHL-debutera. Sedan drog han över Atlanten för två säsonger i Kitchener Rangers i OHL.

LÄMNADE ÖREBRO

Efter återkomsten till Sverige 2016 och Örebro har det dock gått lite tyngre och i våras fick han lämna SHL-klubben.
— Båda parterna kände att jag inte var där riktigt ännu. Jag klarar kanske av att spela på den nivån, men jag är 22 år gammal och vill mer än att bara nätt och jämnt klara av att spela. Jag vill göra skillnad på isen. Det är bättre att få utvecklas i ett allsvenskt lag, säger Gustaf Franzén till nt.se.

Valet föll istället på Karlskoga i allsvenskan.
— Jag hade hört jäkligt mycket bra om Karlskoga. De har ett rykte om att fostra väldigt många bra spelare till SHL. Titta bara på Ejdsell (Victor), Persson (Carl), Lennström (Theodor), det är ett helt gäng. Karlskoga var också väldigt på och jag kände att de verkligen ville ha mig. Det var inget svårt beslut.

Förutom sina tre poäng i säsongsöppningen har Franzén även fina +4 i plus/minus-statistiken.
— Jag är väldigt nöjd med allting. Jag vill bidra med allt, inte bara offensiven, och det tycker jag att jag till en viss del har lyckats med.