Christian ThomasFoto: Bildbyrån

Han sågs som en av Rögles stjärnvärvningar under sommaren men då spelet inte stämt bänkades Christian Thomas i lagets 2-0-seger mot Örebro under torsdagen.
– Jag behöver bevisa att jag kan göra skillnad, säger han til HD.se

Christian Thomas, värvades som en av de tilltänkta spetsarna i Rögles lagbygge som, på förhand, såg mäkta imponerande ut. Men segrarna har uteblivit och Thomas står bara uppskriven för en assistpoäng såhär långt. Igår petades han – när Rögle tog årets första seger:
– Jag behöver bevisa för er alla, fansen och framförallt för coacherna och mig själv att jag kan göra skillnad. Det har jag gjort i hela min karriär, säger forwarden, som snittat 0,57 poäng per match i AHL, till hd.se

Han vidhåller att han kommer att kämpa för att ta tillbaka sin plats och vill inte prata om att eventuellt lämna Rögle och Sverige:
– I somras valde jag det här laget. Jag visste att man hade det jobbigt förra säsongen. Jag ville komma hit och hjälpa laget att vända på det. Det är fortfarande mitt mål, säger han och påpekar att han vill spela hela säsongen.

”HAR INTE VISAT UPP MITT SKOTT”

Thomas menar att han har gått poänglös i omgångar tidigare och att det finns mer att hämta hos honom.
– Jag har inte fått chansen att visa upp mitt skott än och hur jag kan göra mål. Jag tror att när det väl händer kommer tyngden att släppa från mina axlar. JAg har gått poänglös från många matcher i rad och har trots det fått ihop i närheten av 20 mål varje år.

På 335 matcher över sju säsonger har Christian Thomas gjort 94 mål och 96 assist i AHL. Han har 27 NHL-matcher på kontot, med ett mål och två assist som facit. Hans nästa chans till spel och för att visa upp skottet kommer imorgon när Rögle gästar Luleå.