• Publicerat 14 oktober, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
HET DUO. JVM-aktuella Filip Svenningsson och Adam Åhman levererar för IK Oskarshamn.Foto: Bildbyrån

Två JVM-aktuella spelare fortsätter att lämna avtryck i Hockeyallsvenskan med IK Oskarshamn. På söndagskvällen höll Adam Åhman sin tredje nollan medan Filip Svenningsson sköt sitt sjunde mål för säsongen. Detta i 3–0-segern borta mot Tingsryd.

LÄS ÄVEN: Modo ny serieledare i Hockeyallsvenskan

Tingsryd – Oskarshamn 0–3 (0–2, 0–1, 0–0)

Oskarshamn: Filip Svenningsson, Victor Öhman, Filiph Engsund.
Adam Åhman fortsätter att spika igen kassen för IK Oskarshamn. På söndagen höll han sin tredje nolla på fem matcher för den allsvenska klubben efter att ha stoppat 30 skott i Nelson Garden Arena. Det 19-åriga HV71-lånet, som jagar en JVM-plats, har bara släppt in tre mål på fem matcher med IKO och har en räddningsprocent på 98,1.

Offensivt fortsätter en annan junior med bakgrund i HV71 att stå ut. Filip Svenningsson, även han med i jakten på en JVM-tröja, sköt sitt sjunde mål för säsongen när han gav IKO ledningen i matchen. Han har tio poäng (7+3) på nio matcher.

Tack vare segern hakar Oskarshamn på topplagen Modo och AIK. Man är bara en poäng efter tätduon. Tingsryd är sist i tabellen och har fortsatt svårt att göra mål. Bara 15 fullträffar har det blivit på nio matcher.

Södertälje – Bik Karlskoga 3–2 (2–0, 0–2, 0–0, 0–0, 1–0)

Södertälje: Stefan Gråhns, Mikael Ahlén, Thom Flodqvist.
Bik Karlskoga: Jesper Kokkonen, Carl Berglund.
Drabbningen i Scaniarinken fördes till stora delar av hemmalaget, men trots en 2–0-ledning efter första perioder lyckades inte SSK utnyttja hemmafavören till sin fördel under ordinarie speltid. Trots en chansfylld förlängning krävdes det straffar för att skilja lagen åt. Där klev Thom Flodqvist fram och blev matchvinnare med sitt första mål för säsongen.

SSK är nia i tabellen efter tvåpoängaren medan Karlskoga är femma.

Vita Hästen – Västervik 2–3 (1–1, 0–1, 1–0, 0–0,  0–1)

Vita Hästen: Christopher Fish, Simon Krekula.
Västervik: Emil Wahlberg, Trevor Mingola, Darren Nowick.
Även i bottenmötet mellan Vita Hästen och Västervik var det straffar som fällde avgörandet. Hemmalaget lyckades säkra en poäng genom Simon Krekulas kvitteringsmål i numerärt underläge i tredje perioden. Men mer än så fick de inte med sig fråm Himmelstalundshallen. I en målrik straffläggning blev Darren Nowick matchvinnare efter att ha överlistat Marcus Hellgren.

Västervik har fortfarande inte vunnit efter ordinarie speltid, men kunde i alla fall lämna över jumboplaceringen till Tingsryd. Vita Hästen är elva i den haltande tabellen.