Jesper Pettersson och hans Djurgården föll mot Tappara.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Djurgården hade allt i egna händer inför den sista omgången i CHL:s gruppspel. Då föll man med 5–1 i bortamötet med Tappara samtidigt som norska Storhamar besegrade Trinec med 6–2. Det innebär att Djurgårdens CHL-resa tar slut redan i gruppspelet.

I går blev Elias Fälth klar för spel i finska Tappara. Idag var han med och säkrade lagets seger över Djurgården hemma i Tammerfors, då han prickade in 1–0 till hemmalaget efter 04.25 i den första perioden.

BEMSTRÖM MÅLSKYTT

Tappara hade med sig en tvåmålsledning in till mittperioden, men Emil Bemström kunde direktskjuta in en reducering för stockholmarna i mitten av den andra perioden. Djurgården åkte dock på en riktig kalldusch precis i inledningen av den tredje perioden när Niko Ojamäki gjorde 3–1 för Tappara. När sedan Joona Luoto sköt 4–1 med åtta minuter kvar av den tredje perioden var matchen mer eller mindre avgjord. Matchen slutade till sist 5–1 till Tappara.

Förlusten innebär att Djurgården med missar CHL-slutspelet. Norska Storhamar gjorde vad som krävdes för att klättra förbi Djurgården i sista omgången, då de hemmabesegrade Trinec med hela 6–2.