Joel Persson blev matchvinnare för sitt Växjö.Foto: Daniel Goetzhaber/Gepa/Bildbyrån

En betydelselös match borta mot Cardiff i oktober. Nja, det blev ingen höjdarmatch för Växjö – men smålänningarna kunde till slut stå som segrare efter att Joel Persson avgjort matchen i förlängningen.

Växjö hade en 3-0-ledning efter 02.31 spelat i den andra perioden efter mål av Liam Reddox, Linus Fröberg och Karl Johansson. Tre Cardiff-mål på tre minuter i mittperioden såg dock till att walesarna var med i matchen inför den sista perioden. Janne Pesonen sköt småläniningarna åter till ledningen igen efter bara 21 sekunder i den sista perioden, men Cardiff gav sig inte. Först kvitterade Layne Ulmer innan Joey Martin gav Cardiff ledningen i spel i numerärt underläge.

PERSSON MATCHHJÄLTE

Walesarna såg sedan ut att stå för en smärre bragd och ta alla tre poäng, men Joel Persson lyckades kvittera med drygt två och en halv minut kvar att spela. Matchen gick sedan till förlängning, där samme Persson klev fram för Växjö och sköt extrapoängen till smålänningarna.

I och med segern slutade Växjö på tredjeplatsen i grupp G, två poäng bakom Salzburg på andraplatsen.