Adam Reideborn klappas om efter Djurgårdens bortaseger mot Skellefteå.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Djurgården stod för en stark bortainsats när man bortabesegrade Skellefteå med hela 5–0 under torsdagskvällen. Trots målfyrverkeriet framåt var det målvakten Adam Reideborn som var lagets starkast lysande stjärna, då han räddade samtliga 41 Skellefteå-skott och således höll säsongens första nolla.
– Det är så klart jätteskönt att få hålla första nollan. Det stärker självförtroendet oerhört mycket, säger Reideborn till hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter 1–5 borta mot Tappara i tisdags och missat CHL-slutspel skulle man kunna tro att det var ett självförtroendefattigt Djurgården som kom till torsdagens tuffa bortamatch mot Skellefteå. Så var det kanske också inledningsvis, då Skellefteå sköljde över gästerna under matchens inledande minuter.

Men längst bak på isen har Djurgården en av sina absolut största styrkor – målvakten Adam Reideborn. Förra säsongens bästa målvakt i SHL visade prov på förstklassigt målvaktsspel när han stod emot samtliga 41 Skellefteå-skott i 5–0-segern.
– Det känns skönt att studsa tillbaka efter min senaste match mot Timrå. Jag visade att jag kan hålla en hög nivå. Fortfarande är jag väl inte helt nöjd, jag känner att jag blandar bra och dåliga matcher lite för mycket. Där måste jag hitta en bättre jämnhet, så som jag hade förra säsongen, säger Reideborn till hockeysverige.se efter matchen.

TAR INGET FÖR GIVET

Nollan var Reideborns första för säsongen.
– Det är så klart jätteskönt att få hålla nollan. Det stärker självförtroendet oerhört mycket. Jag var nära i hemmamatchen mot Mora, men släppte då in ett mål i slutet. Den här gången kunde jag hålla tätt hela vägen och det var riktigt skönt.

Förra säsongen blev en stor succé för den 26-årige burväktaren. Hans fina spel i Djurgårdströjan ledde senare till att utnämndes till säsongens målvakt i SHL, men den här säsongen har börjat tyngre för Reideborn. Nu börjar han sakta men säkert hitta tillbaka till fjolårsformen.
– Jag och Janne Öhman (målvaktstränaren i Djurgården) har varit väldigt noga med att vara ödmjuka och inte ta för givet att det ska gå bra i år bara för att det gick bra ifjol. Vi har kört mycket enkla saker, positionering och att ha tålamod uppe på fötterna. Har jag inte de sakerna så fungerar inte mitt spel. Vi har varit väldigt noga med att jobba med det. Det går som sagt lite upp och ned just nu, vissa matcher har jag det – vissa inte. Där har jag som sagt något att jobba på.

”ETT STEG FRAMÅT”

I matchen mot Skellefteå hade han det definitivt. Det skvallrar om inte annat matchsiffrorna om.
– Idag var det bra. Jag fick mycket hjälp och de blockade mycket skott i boxplay. Men det var så klart ett steg framåt för egen del, säger Reideborn.

Djurgården kunde till slut vinna matchen med klara 5–0 efter mål från Daniel Brodin, Albin Lundin, Jonathan Davidsson, Marcus Davidsson samt Emil Bemström. I och med segern kliver Djurgården upp på andraplatsen i SHL-tabellen, en poäng efter serieledaren Linköping.