Oliver Bohm har startat podcasten ”Oss idrottare emellan”
Växjö Lakers HC

SHL-backens nya satsning – vid sidan om hockeyn: ”Var understimulerad utanför rinken”

ANNONS

Han är en viktig kugge i svenska mästarna Växjö. Nu har Oliver Bohm dessutom beslutet sig för att dra igång ett projekt utanför isen. Han intervjuar andra idrottare i nya podden ”Oss idrottare emellan”.
– Jag får mer energi av det här, berättar backen.

Premiäravsnittet av podcasten ”Oss idrottare emellan” är redan släppt. Där intervjuar Växjös just nu skadade back lagkompisen Joel Persson. Planen är att det ska komma fyra avsnitt till, där Oliver Bohm ska intervjua Jennie Nordin och Katlynn Fraine från Växjö DFF, David Johannesson från Öster, travkusken Hans Crebas och golfproffset Alexander Björk.

Tanken till att starta en podcast kom redan förra vintern, avslöjar Oliver Bohm.
– Det är väl en sån där klassisk grej, där man går runt och tänker på det men det blir inte gjort. Förra vintern kände jag att jag var understimulerad utanför rinken. Och det blir framför allt skönt att ha något under den här tiden på året när det är mörkt och det inte finns så mycket att göra i Växjö rent socialt. Så jag kände inför den här säsongen att jag skulle försöka utveckla idén. Nu fick jag ”tummen ur” och körde igång, berättar han.
– Sen var det faktiskt Eric Josefsson som tipsade om Fredrick Göthberg som hjälpt mig med själva konceptet och med lokal att spela in. Hans dotter Evelina har lärt mig det tekniska, att spela in och redigera.

Är det hon som redigerar poddarna?
– Nej, jag gör allt sånt själv. Jag har tummen mitt i handen, men det är väldigt simpelt. Dessutom är det kul att få lära sig lite runtomkring om hur man gör sådana saker. Det är en del jag inte varit så intresserad av tidigare, men det är roligt att kunna det nu. Den biten tar inte så mycket tid heller.

SÖKTE TILL JOURNALISTLINJE PÅ GYMNASIET

Faktumet at en idrottare intervjuar andra idrottare ska göra samtalen mer intressanta, menar Bohm.
– Ja, konceptet att jag intervjuar eller diskuterar med andra idrottare är för att jag tycker att de mest intressanta diskussionerna ofta blir mellan personer i samma bransch. I vanliga intervjuer blir det svårt för den som intervjuar att sätta sig in i personens situationer.

Oliver Bohm berättar att mediabranschen är något han sett på med visst intresse.
– Redan när jag sökte till gymnasiet så var en av linjerna jag sökte en journalistlinje, men den var ju inget alternativ om jag skulle gå på hockeygymnasium. Sen vet jag inte om jag vill bli just journalist…
– Jag lyssnar en del på poddar och tycker att mediavärlden är halvintressant om man får prata om ämnen man själv tycker är intressant.

”KOMMER BLI VANLIGARE”

Växjöbacken tror att fler och fler spelare kan komma att ha projekt vid sidan av hockeyn.
– Jag tror att det kommer bli vanligare och vanligare, med alla plattformar som finns nu. Man kan göra så mycket själv, numera. Vi ser ju att det är många som är aktiva på sina sociala medier också, som Instagram och twitter.

Redan nu har Oliver Bohm sett fördelar med projektet.
– Jag känner redan nu att jag får mer energi av det här. Vissa vill inte ha något att tänka på förutom hockeyn men jag tycker det känns skönare att få koppla av med något annat, så det blir en win-win. Jag har släppt ett avsnitt och spelat in två, och båda har varit roliga. Nu testar jag det här och kör fem avsnitt och sen får vi se hur det går. Det blir också ett tillfälle att se om jag tycker det är kul och något som kanske kan bli mer seriöst i framtiden.

TRÄNING Á LA ARNOLD

Någon hockey blir det dock inte på ett tag. Backen är borta från spel åtminstone till december på grund av en skada.
– Man kan se det från två olika vinklar. Antingen tycker man det är helt värdelöst eller så hittar man positiva vinklar på det. Det är ju bättre att det här händer nu än att det händer senare på säsongen.
– Jag har haft en del småskavanker med olika saker under en lång tid, så förhoppningsvis går det att rätta till dem under den här tiden så jag är i bättre form när jag är frisk från det här.

Hur ser dagarna ut för dig just nu?
– De är rätt enformiga. Det blir mycket överkroppsträning, som Arnold Schwarzenegger ungefär, haha. Men nu har jag kommit in i rutinerna så det känns rätt okej ändå, säger 26-åringen.

Visa det här inlägget på Instagram

Jag har dragit igång ett litet projekt vid sidan av hockeyn, en podcast som heter ”Oss idrottare emellan”. Där kommer jag att intervjua olika profiler från Växjö området, vi går igenom deras karriärer och diskuterar främst det mentala, hur man lyckas med sin sport men också generellt hur de ser på det ämnet. Stort tack till Fredrick Göthberg som har hjälpt mig med konceptet och allt det praktiska runt omkring det, @evelinagothberg som lärde mig alla de tekniska detaljerna, hur man spelar in och redigerar, @soprani som gjorde den grymma omslagsbilden och till @vaxjolakers som låter mig göra detta utanför hallen! Anledningen till att jag gör detta är just det, jag ville ha något att pyssla med när jag kom hem från hallen, det kommer bli 5 avsnitt till att börja med för att se om det är något som jag tycker är kul och om själva konceptet funkar. Ni hittar i skrivande stund podden på acast och soundcloud, ladda ner apparna eller streama direkt på datorn. För er som brukar lyssna på podcaster så borde den dyka upp där vilken dag som helst! I det första avsnittet så gästar min lagkamrat och kompis @joelpersson94 ! Vi pratade om hans succé förra året, hans älskade Osby och vikten av att vara sig själv. Bland annat!! Då önskar jag alla trevlig lyssning, nu kör vi!! Bohmen

Ett inlägg delat av Oliver Bohm (@oliverbohm)

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch