Oskarshamn firade och Leksand deppade efter onsdagskvällens Hockeyallsvenska matcher.Foto: Bildbyrån

Fem omgångar spelades i Hockeyallsvenskan under onsdagskvällen. Publiken runt om i landet bjöds på idel segrar vid full tid och Oskarshamn lyckades klättra upp i tabelltoppen efter att ha hemmabesegrat Tingsryd.

Karlskrona – Tingsryd 4–1 (2–0, 1–1, 1–0)

Karlskrona: Daniel Norbe, Jörgen Karterud, Marcus Paulsson, Axel Sundberg
Tingsryd: Simon Norberg

Hemmalaget rivstartade kvällens möte med Tingsryd genom att gå upp i en 2–0-ledning redan efter fyra minuters spel. Tingsryd tog timeout efter chockstarten och spelade upp sig under andra halvan av perioden, men trots det kunde Marcus Paulsson skjuta 3–0 i inledningen av den andra perioden. Simon Norberg reducerade för Tingsryd innan den andra perioden var över, men Axel Sundberg punkterade matchen med sitt 4–1-mål i mitten av den tredje perioden.

Björklöven – Vita Hästen 4–3 (0–1, 4–1, 0–1)

Björklöven: Simon Åkerström, Sebastian Selin, Mattias Granlund, Jacob Andersson
Vita Hästen: Henrik Rommel, Mattias Kalin, Jesper Samuelsson

Efter att Henrik Rommel gett gästerna ledningen i den första perioden fullkomlig exploderade Björklöven i mittperioden. Två mål inom loppet av tolv sekunder gav Björklöven ledningen, innan Mattias Kalin kunde sticka emellan med ett kvitteringsmål. Mattias Granlund återgav ledningen till Björklöven innan Jacob Andersson prickade in 4–2-pucken i spel fem mot fyra. Jesper Samuelsson reducerade för gästerna i inledningen av den tredje perioden, men närmare än så kom inte Norrköpingslaget. Björklöven tog sin tredje raka seger och fortsätter att klättra i tabellen.

Pantern – Södertälje 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)

Pantern: Erik Nyström
Södertälje: Ludwig Blomstrand, Nikolai Meyer

Efter en mållös förstaperiod kunde Ludwig Blomstrand ge gästerna ledningen i mitten av den andra perioden. Den ledningen skulle hålla i exakt nio sekunder, innan Erik Nyström prickat in kvitteringen för Pantern. Efter bara 18 sekunders spel i den tredje perioden sköt Nikolai Meyer in 2–1 till Södertälje, ett mål som skulle visa sig bli matchens sista. Stor matchhjälte för Södertälje var målvakten Alexander Sahlin som räddade 41 av 42 Pantern-skott.

Oskarshamn – Västerås 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Oskarshamn: Joakim Thelin, Nolan Zajac
Västerås:

Efter två perioders spel stod skottstatistiken hela 31-12 till hemmalaget Oskarshamn, men gästernas målvakt Samuel Ersson såg till att det var likaläge inför den sista perioden. Till slut kunde inte 19-åringen stå emot längre, då Joakim Thelin öppnade målskyttet tidigt i den tredje perioden. Nolan Zajac utökade smålänningarnas ledning ett par minuter senare. Målet blev matchens sista och i och med segern klättrar Oskarshamn förbi AIK i tabelltoppen och går upp som ny serieledare i Hockeyallsvenskan.

BIK Karlskoga – Leksand 4–2 (3–0, 0–2, 1–0)

BIK Karlskoga: Gustaf Thorell, Mikael Eriksson, Victor Berglind, Fredrik Forsberg
Leksand: David Rundqvist, Jon Knuts

Mikael ”Daggen” Eriksson firade 400 matcher i BIK Karlskoga i kvällens match mot Leksand och han firade det genom att göra sitt första mål för säsongen i den första perioden. Hemmalaget hade med sig en 3–0-ledning efter de första 20 minuterna, men i mittperioden studsade Leksand tillbaka och fick in två reduceringar genom David Rundqvist respektive Jon Knuts. Ex-leksingen Fredrik Forsberg utökade hemmalagets ledning i mitten av den tredje perioden, ett mål som visade sig bli matchens sista. Trots att Leksand vann skottstatistiken med 29-19 kunde Karlskoga bryta sin två matcher långa förlustsvit och besegra dalmasarna.