Johan Forsberg har skrivit några tänkvärda ord om TV-pucken på sin Facebook-sida.Foto: Bildbyrån

TV-pucken står runt hörnet. En härlig turnering i mångt och mycket där vi genom åren fått se många av våra framtida superstjärnor glänsa. Men det är också en turnering som genom historien inneburit att många spelare som inte kommit med valt att sluta med ishockey. Nu kommer Luleås forward Johan Forsberg med en uppmaning till de spelare som inte fått chansen att delta i turneringen.

Det är i ett inlägg på Facebook som Luleås forward Johan Forsberg delar med sig av sina egna erfarenheter kring att inte bli uttagen till TV-pucken. Forsberg skriver bland annat att han ”kände ingen glädje alls” efter att det stod klart att han inte skulle få spela TV-pucken för Norrbotten och att han ”kände ingen glädje för mina kompisar som faktiskt fått en plats”.

Vidare skriver Forsberg att han ”torkade ansiktet och fortsatte träna, fortsatte ha roligt och försökte övertala mig själv om att idrotten rymmer mycket mer” och att han lärde sig att livet inte tar slut även om det känns som att det ska göra det i stunden. Avslutningsvis skriver Forsberg att ”idrott är mer än blod svett och tårar. Mer än sorg”.

SPELADE JUNIORHOCKEY I PITEÅ

Johan Forsberg spelade sin juniorhockey hemma i Piteå innan han tog steget upp till klubbens a-lag, som då huserade i Hockeyallsvenskan, som 19-åring. Via spel i Malmö och Björklöven tog sig Forsberg till SHL-spel med Skellefteå säsongen 2009/10 och har spelat i ligan sedan dess.

I dag spelar 33-åringen i Luleå Hockey. Han har hittills den här säsongen producerat 5 poäng på de inledande 13 matcherna.

LÄS HELA INLÄGGET NEDAN:

Till alla hockeyungdomar:Jag fick aldrig spela TV-pucken. Jag var för dålig på att åka skridskor. Bland annat. Och…

Gepostet von Johan Forsberg am Mittwoch, 31. Oktober 2018

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.