181101 Skellefteås Bud Holloway och Mathis Olimb jublar efter att Olimp gjort 2-1-reduceringen under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Skellefteå den 1 november 2018 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185 …

SHL-SVEPET: Förlustsviten stannade på sju

Det var full omgång i SHL under torsdagskvällen. Nedan tar vi er igenom sex av dessa i ett svep. Den sjunde kan ni läsa om i länken i texten.

Luleå – Timrå  3 – 2 (0-2, 3-0, 0-0)

Luleå: Niklas Olausson, Petter Emanuelsson, Oscar Engsund
Timrå: Vilmos Gallo, Anton Wedin

Luleå har gått riktigt starkt på slutet och vann till exempel senast i tisdags då Timrå stod för motståndet. Men i dagens match hamnade de i underläge med 0-2 redan i den första perioden.

Niklas Olausson var tillbaka i Luleå efter skadefrånvaro och han gav laget hopp i mitten av matchen när han reducerade. Senare i perioden så vände också Luleå på steken under 28 sekunder när de gjorde två mål. Det blev också slutresultatet.

Brynäs – Mora 5 – 3 (1-1, 1-1, 3-1)

Brynäs: Marcus Ersson, Ludvig Nilsson, Jesper Boqvist, Nicklas Danielsson, Johan Alcén
Mora: Mathias Bromé, Matt Bailey, Adam Masuhr

Brynäs är riktigt illa ute i botten av SHL och hamnade också i underläge i dagens match. Men man kom tillbaka och kvitterade, bara för att få se sig själva i underläge igen i inledningen av den andra perioden.

Det kom dock en kvittering och även ett ledningsmål innan Mora kunde kvittera. Brynäs skulle dock tillslut vinna den här matchen och plocka tre välbehövliga poäng.

Djurgården – Linköping  2 – 1 (1-0, 0-0, 1-1)

Djurgården: Linus Hultström, Daniel Brodin
Linköping: Derek Roy

Det skulle dröja till sent i den första perioden innan första målet kom. Det var hemmalaget som gjorde det och sedan följde en mållös period innan Daniel Brodin kunde öka på i mitten av den tredje.

Linköping reducerade med 43 sekunder kvar, men då var set för sent.

Rögle – Växjö  6 – 3 (1-0, 3-2, 2-1)

Rögle: Kodie Curran, Taylor Matson, Ted Brithén, Linus Sandin, Simon Ryfors, Leon Bristedt
Växjö: Pontus Netterberg, Austin Ortega, Tuomas Kiiskinen

Den första perioden såg ut att bli mållös men med mindre än minuten kvar kunde hemmalaget ta ledningen i powerplay. I den andra periodens inledning ökade sedan Rögle på till 3-0 och skåningarna var riktigt bra.

Växjö kröp närmare, men hemmalaget lyckades distansera sig igen och summa summarum så kändes aldrig deras seger riktigt hotad.

Färjestad – Skellefteå  2 – 3 (2-0, 0-1, 0-1, 0-1)

Färjestad: Mikael Wikstrand, Jesse Virtanen
Skellefteå: Mathis Olimb, Jimmie Ericsson, Emil Djuse

Skellefteå kom till match med sju raka förluster i ryggen och deras självförtroende blev knappast bättre av att den första perioden slutade 2-0 till hemmalaget.

Skellefteå reducerade i den andra periodens inledning och sedan kunde de klättra förbi och på övertid kunde de stoppa blödningen vid sju förluster.

Frölunda – Malmö  6 – 3 (1-0, 3-2, 2-1)

Frölunda: Max Friberg, Sebastian Stålberg, Samuel Fagemo
Malmö: –

Serieledaren Malmö stod inte riktigt att känna igen under den första perioden där det var lite dålig energi hos skåningarna. Det blev lite bättre i den andra, men det ska även sägas att Frölunda var bra.

Malmö kom ingen vart med göteborgarna och det blev hemmalaget som fick fira tre poäng i afton.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL