• Publicerat 2 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
FICK HÅL PÅ TIDIGARE LAGKAMRATEN. Linus Lundin blev inbytt mot gamla klubben i första matchen med Modo – och fick stryk.Foto: Bildbyrån

AIK svarade för en riktig rivstart i bortamötet med Modo. Efter en snabb 3–0-ledning i första perioden ställdes man mot en gammal bekant. In mellan Modos stolpar kom Linus Lundin – nyligen invärvad från just AIK. Trots det vann gästerna med bekväma siffror i Ö-vik.

Modo – AIK 2–6 (0–3, 2–1, 0–2)
Modo: Oscar Hedman, Daniel Sylwander.
AIK: Johan Larsson 2, Jesper Frödén, Éric Castonguay, Christian Sandberg, Jacob Dahlström.
Toppmötet blev inte så jämnt och spännande som man på förhand kunde förväntat sig. Gästerna satte gasen i botten från första nedsläpp, utnyttjade ett par powerplay och gick fram till 3–0. Kort efter det hände något lite lustigt. Erik Hanses ersattes mellan Modos stolpar av Linus Lundin – den tidigare AIK-målvakten som blev klar för Modo så sent som härom dagen. In på isen klev Lundin – med en AIK-färgad mask på huvudet. Det hjälpte hemmalaget föga. Modo förlorade med 2–6 efter att Lundin stoppade 20 av 22 skott efter inhoppet. Anton Holm hade en produktiv afton för AIK och svarade för fyra assist medan backen Johan Larsson utökade sin ledning i backarnas målliga med två nya fullträffar. Han har sju mål på 15 matcher. Men trots segern är AIK inte serieledare…

Oskarshamn – Pantern 4–0 (0–0, 3–0, 1–0)
Oskarshamn: Arsi Piispanen 2, Joakim Hillding, Jonas Engström.
… för det är fortfarande IK Oskarshamn. Smålänningarna svarade ånyo för en stark insats när Pantern maldes ned hemma i Be-Ge Hockey Center. Målvakten Christoffer Rifalk fortsätter att storspela och höll sin andra raka nolla genom att stoppa samtliga 26 skott mot Pantern. Offensivt noterades Alex Hutchings för tre assist och Arsi Piispanen för två mål.

Västervik – Leksand 1–4 (0–1, 1–0, 0–3)
Västervik: Gabriel Desjardins.
Leksand: Thomas Valkvae Olsen 2, Linus Persson, Jon Knuts.
På tredje plats i den allsvenska tabellen återfinns Leksand. Detta sedan lagets norska målkung Thomas Valkvae Olsen klivit fram och sänkt Västervik i kväll. Efter att ha spelat fram Linus Persson till 1–0 svarade han för matchvinnande 2–1 och försäkringsnålet till 3–1. Västervik är nästjumbo i tabellen och har bara en seger efter ordinarie matchtid efter 13 matcher.

Södertälje – Björklöven 3–0 (2–0, 1–0, 0–0)
Södertälje: Nicolai Meyer, Jacob Spångberg, Lindsay Sparks.
Alexander Sahlin fortsätter att hölla hög klass mellan SSK:s stolpar. På fredagskvällen höll han nollan mot Björklöven – hans andra för säsongen – efter27 räddningar när det blev seger med 3–0 i Scaniarinken. SSK är sjua i tabellen – bara två poäng efter trean Leksand – i den jämna tabellen.

Bik Karlskoga – Karlskrona 3–4 (1–1, 1–1, 1–2)
Bik Karlskoga: Arvid Aronsson, David Lilja, Fredrik Forsberg.
Karlskrona: Linus Karlsson, Marcus Paulsson, Axel Sundberg, Daniel Norbe.
Bik Karlskoga gick mot segern hemma i Nobelhallen. Fredrik Forsberg gav hemmalaget ledingen med 3–2 när det återstod knappa tio minuter av tredje perioden. Det var en ledningen som försvann i ett nafs när KHK började trycka på. Kvitteringen kom från Axel Sundberg med 3.28 kvar att spela och segermålet föll med 1.59 kvar. Detta signerat backen Daniel Norde. Vinsten gör att KHK nu ligger på fjärde plats, en placering före kvällens motståndare.

Västerås – Tingsryd 4–2 (2–1, 1–1, 1–0)
Västerås: Fredrik Hetta, Marcus Bergman, Jonas Liwing, Jesper Johansson.
Tingsryd: Måns Hermansson, Daniel Ljunggren.
Tingsryd fortsätter att ha det jobbigt även efter tränarbytet. För andra matchen i rad stod man för en platt start på matchen och hamnade i tidigt tvåmålsunderläge. Hemmalegt Västerås sköt 1–0 80 sekunder in i matcher och 2–0 efter 93 sekunder. Det var ett underläge jumbon inte orkade hämta sig ifrån. Kalle Östman hade tre assist för Västerås, som klättrade upp på åttone plats i tabellen via vinsten.