Tobias Viklund lämnar Köln.Foto: Imago Sport

Tobias Viklund skrev på för Köln i den tyska ligan så sent som i somras. Nu lämnar den 32-årige backen laget på grund av personliga skäl, uppger Köln på sin hemsida.

Tobias Viklund och hans tyska klubb Köln har kommit överens om att bryta ettårskontraktet.
– Det var ett svårt beslut för mig att ta och jag uppskattar lagets försök att övertala mig till att stanna. Jag är ledsen att det blev så här. Kölner Haie är en topporganisation och jag önskar klubben all lycka, säger Viklund till klubbens hemsida.

LÄMNADE SHL 2013

33-åringen kom till Köln från KHL-spel med Yugra Khanty-Mansiysk inför den här säsongen. Totalt blev det 14 matcher i Köln för den spelskicklige backen, där han noterades för fyra assist.

Tobias Viklund lämnade AIK och SHL efter säsongen 2012/13. Sedan dess har den Kramforsfostrade backen spelat i en rad olika KHL-klubbar. På SHL-nivå har 33-åringen representerat AIK, Frölunda, Skellefteå och Modo.