• Publicerat 3 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Erik Gustafsson.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Erik Gustafsson SHL-debuterade först som 29-åring. På lördagen sköt han sitt första mål för Luleå och blev matchvinnare i derbyt mot Skellefteå. Det gör dem till ny serieledare. I Örebro lyckades Brynäs plocka en trepoängare tack vare ett sent avgörande från en doldis.

Här är en genomgång av de två sena SHL-matcherna som spelades på lördagen:

Skellefteå – Luleå 0–1 (0–1, 0–0, 0–0)
Luleå: Erik Gustafsson.
Målsnålt, tätt och jämnt. Norrlandsderbyt mellan ett halvkrisande Skellefteå och ett formstarkt Luleå handlade mer om karaktär än skönspel. Gästerna sköt matchens första mål redan i första perioden då nyutnämnde lagkaptenen Erik Gustafsson skickade in sitt första SHL-mål i karriären. 29-åringen har återvänt till svensk ishockey efter elva år utomlands och omedelbart blivit en av de tunga nyckelspelarna för norrbottningarna.

Annars var det stort fokus på målvakten Joel Lassinantti. 25-åringen gjorde en prickfri insats mellan stolparna och stoppade samtliga 35 skott han fick emot sig.
– Det kan inte bli bättre än så här. Det är en riktig krigarinställning i har från start. I försvarszonen är vi riktigt, riktigt bra, säger han om lagets insats till C More och var även nöjd med sitt eget spel.
– Det känns bra därute och jag försöker hålla mig till det jag ska och inte överarbeta för mycket. Just nu funkar det.

Vinsten gör Luleå till ny serieledare i SHL, tack vare två plusmål mer än Frölunda. Skellefteå går på höstlov som elfte lag i tabellen.

Örebro – Brynäs 0–1 (0–0, 0–0, 0–1)
Brynäs: Samuel Asklöf.
Målsnålt och tätt var det även i Örebro på lördagskvällen. Hemmalaget hade en 5–1-seger i ryggen efter vinsten mot HV71 senast. Det offensiva spel man visade upp där och då fick man inte någon utdelning på i dag. Trots seger med 31–18 gick man bet mot David Rautio.

Matchens enda mål kom i slutperioden. Samuel Asklöf satte dit sitt första SHL-mål för säsongen och blev matchvinnare. Brynäs kunde via segern klättra upp till åtonde plats. Örebro är tolva.