• Publicerat 3 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån/Suvad Mrkonjic

IK Oskarshamn förstärker laget med ett lån i de närmaste två matcherna. Det är den finska forwarden Janne Kivilahti som ansluter till de allsvenska serieledarna efter en stark start på säsongen med Nybro i Hockeyettan.

IK Oskarshamn besegrade Pantern med 4–0 i går kväll och toppar allt jämt Hockeyallsvenskan före AIK. Dock drabbas laget av en del avbräck kommande vecka, då bland annat lagets pigge junior Filip Svenningsson försvinner i väg på landslagsuppdrag med Juniorkronorna.

För att täcka upp lånar man in Nybros finska poängkung Janne Kivilahti i två matcher. Han kommer att finnas på isen i morgondagens möte med Björklöven samt i derbyt mot Västervik på onsdag.
”Nybro har ingen match som krockar med dessa och har valt att acceptera en utlåning, Janne återvänder sedan till Nybro Vikings IF efter Oskarshamns match den 7/11 och spelar med Nybro igen mot Mörrum den 9/11”, skriver Nybro på sin webbsida.

Janne Kivilahti, 26, har inlett säsongen med att göra åtta mål och 17 poäng på tolv matcher för Nybro. Med det är han en av de främsta poängplockarna i hela Hockeyettan.
– Vi är väldigt tacksamma att Nybro släpper Janne till oss under de här två matcherna. Nybro är spellediga och tyckte att det kunde vara en bra erfarenhet för honom, samtidigt som vi tappar en av våra offensiva pjäser i laget, säger IKO:s sportchef Per Kenttä.