Arvid Ljung.Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Tidigare idag gick Almtunas målvakt Arvid Ljung ut och svarade på den anklagelse om filmning han fick emot sig efter söndagens match mot Södertälje. För hockeysverige.se berättar han nu varför han svarade.
— Det är lite tråkigt att vara anklagad för det och jag tyckte det var fel, säger 26-åringen.

LÄS MER: Målvaktens svar på anklagelsen om filmning: ”Det är ett slag i magen”

Eftersnacket till matchen Almtuna-Södertälje (2-1) kom att handla om en situation i den andra perioden där hemmalagets målvakt Arvid Ljung senare kom att anklagades för att filma. Twitteranvändaren Materialspelare lade upp följande tweet med texten:
”Almtunas målvakt Arvid Ljung skämmer ut sig fullständigt med årets sämsta filmning. Kolla på den här.”

Tweeten med videosekvensen väckte reaktioner bland andra och en av de som fördömde det hela var den förre stormålvakten Mikael Tellqvist.

Under tisdagen svarade Arvid Ljung på fansens reaktioner via Twitter och för hockeysverige.se utvecklar han om varför han svarade.
— Lite av det var att jag tyckte att det var ganska obalanserat. Det var bara hat emot kände jag. Jag ville bara ge min syn på det. Det är lite tråkigt att vara anklagad för det och jag tyckte det var fel.

Kan du berätta vad som hände i situationen?
— Vi hade en avvaktande utvisning några sekunder tidigare och jag skulle ut mot båset. Så väntade jag lite bara för att se så pucken var säker, att vi inte skickar in den på något sätt i mitten så att den landar i eget mål.
— Sedan börjar jag åka ut och då kommer ju deras kille precis framför mig egentligen. Jag hade bara fokus på att åka till båset och han trycker inte till mig jättehårt, men jag var inte beredd. Han tryckte mitt i magen så jag tappade luften helt enkelt.

BLEV FÖRVÅNAD AV REAKTIONERNA

Arvid Ljung berättar att han inte tänkte på situationen i sig under matchen och vad han upplevde så var det ingen annan heller som reagerade. Därför blev han förvånad över uppståndelsen på Twitter efteråt. Men samtidigt inte.
— När jag ser videon så ser det ju ut som en jättefilmning. Det var därför jag skrev det, jag köper ju reaktionerna liksom. Jag tänkte inte på det då, men absolut kan man vara mer beredd på att få kontakt när man lämnar målet såklart. Jag kan vara mer beredd där, men det var absolut ingen filmning från min sida.

Det har inte heller varit mycket snack om saken bland lagkamraterna efter händelsen.
— De tycker mer att det är kul att jag fick lite hat mot mig, säger han och skrattar innan han lägger till.
— Jag tycker inte att det har varit någon farlig ton på de som skrivit heller. Jag kände bara att jag ville ge min syn på det helt enkelt.

Målvakten säger att han är motståndare till filmningar och anser inte att det hör hemma i hockeyn.
— Jag tycker verkligen inte filmningar är en del av hockeyn och jag vill verkligen inte vara en av de som håller på med det. Det var lite därför jag svarade också. Jag vill inte vara en del av fuskgrejerna så att säga.