Patrik VirtaFoto: IBL Bildbyrå

Örebro har hittat sin spets. Övergången som det spekulerades i redan igår är nämligen bekräftad. Patrik Virta är klar för klubben.
– Vi försökte knyta till oss Patrik inför säsongen, så det känns extra kul att vi nu har lyckats få honom till oss, säger sportchef Niklas Johansson.

Patrik Virta draftades av New York Rangers i sjunderundan 2017, då han var 21 år. Sedan dess har han fortsatt utvecklas och förra säsongen satte han 40 poäng i finska ligan. För andra säsongen i rad landade han dessutom på 14 kassar i Liiga. Det gav 22-åringen ett KHL-kontrakt.

Men efter att ha gjort nio poäng på 21 matcher lämnade han igår Slovan Bratislava. Ny klubbadress blir Örebro. Klubben har varit på jakt efter en forward och nu har sportchef Niklas Johansson fått napp.
– Vi försökte knyta till oss Patrik inför säsongen, så det känns extra kul att vi nu har lyckats få honom till oss. I Patrik får vi in en center som även kan gå forward och har ambitionen ta steg i karriären, vilket vi ska hjälpa honom med. Han har kvalitéer som kommer hjälpa oss att producera framåt, säger ”NJ”.

PAPPA SPELADE OCKSÅ I SVERIGE

Centern ansluter till Örebro till helgen och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resten av säsongen.

Patrik Virtas pappa Tony Virta har förresten också spelat i Sverige. Han gjorde några matcher för såväl Södertälje som Leksand.

 

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.