Jeremy Colliton hyllas av Moras kommunalråd.Foto: Bildbyrån/Skärmdump Facebook

Som en bomb slog beskedet ner i går. Joel Quenneville får sparken av Chicago och ersätts av tidigare Moratränaren Jeremy Colliton. Nu får Colliton hyllningar från lite oväntat håll.
”Jag är säker på att Blackhawks kommer ha fantastiska dagar under ditt professionella ledarskap”, skriver Moras kommunalråd Anna Hed på Facebook.

LÄS ÄVEN: BOMBEN: Legendaren sparkas – tidigare Moratränaren tar över Chicago

Det är Hockeypuls som uppmärksammat Mora kommuns öppna gratulation till nye Chicago-tränaren Jeremy Colliton. I ett inlägg på Mora kommuns Facebooksida hyllar kommunalrådet Anna Hed, på engelska.

Mora kommun gratulerar Jeremy Colliton!Mora IK:s förre tränare har utsetts till huvudtränare i anrika NHL-laget Chicago…

Gepostet von Mora kommun am Mittwoch, 7. November 2018

LÄMNADE KLUBBEN EFTER AVANCEMANGET

I inlägget skriver Hed bland annat att ”som kommunalråd för Mora och å hela kommunens vägnar vill jag uttrycka mina gratulationer till din nya roll i en av de mest välkända klubbarna i världen”

Colliton var med och förde upp Mora till SHL efter en dramatisk play off-serie mot ärkerivalerna Leksand säsongen 2016/17. Efter avancemanget lämnade kanadensaren klubben för att ta jobbet som tränare i Chicagos farmarlag Rockford IceHogs.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.