Victor Söderström.Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Han har stått för en bra första tid i SHL. Nu skriver Brynäs kontrakt med den spännande framtidsbacken Victor Söderström.

Det var i mitten av oktober som junioren Victor Söderström SHL-debuterade för Brynäs. 17-åringen har imponerat på de sju SHL-matcher han spelat och nu har han fått ett rookie-avtal med klubben som gäller denna och nästa säsong.
— Det känns riktigt bra att få vara här året ut och ett år till. Det finns mycket tid till att utvecklas både på isen och utanför med fysdelen, säger talangen om det hela till Brynäs hemsida.

FICK DET TIDIGARE

När en rookie spelat 100 minuter i SHL ska ett så kallat rookieavtal skrivas per automatik. Men Söderström fick sitt förslag redan efter tre matcher och cirka 45 minuters speltid.
— Även om han bara är 17 år är han så mogen i spelet att vi inte tyckte att det fanns något att vänta på. Vi ville få det skrivet och klart. Det är kul att Victor tror på oss och det vi gör för att göra honom bättre i framtiden, säger sportchefen Andreas Dackell.

Victor Söderström har fått mycket förtroende under de sju matcher han spelat hittills av den nyligen sparkade tränaren Tommy Sjödin. Till sommaren spås han gå bland de främsta i NHL-draften.