Här ses några av de sju spelarna som hånar coachen.Foto: Youtube

Det var i tisdags som det kom fram att flera spelare i Ottawa Senators snackat skit om en coach i en taxi. Taxichauffören som publicerade filmen på Youtube har nu fått sparken berättar han enligt Ottawa Citizen.
— Det var det dummaste beslutet i mitt liv, säger han.

LÄS MER: Ny skandal i NHL-klubben – hånar coachen

James Sparklin heter den taxichaufför som filmade de sju Ottawa-spelarnas resa i slutet av oktober. Han la senare upp det hela på Youtube och i videon hör man bland annat Matt Duchene håna den assisterande coachen Marty Raymond.
— Den enda tränaren i NHL-historien som har det värsta powerplayspelet och det värsta boxplayspelet under ett kalenderår, sade han bland annat.

DRAGIT IGÅNG EN DEBATT

Den läckta videon har dragit igång en debatt i Nordamerika om spelarnas rätt till privatliv och Sparklin berättar att han var upprörd över en incident tidigt under resan. Han hade nämligen inte förväntat sig sju passagerare och var orolig för sin försäkring.

Han vill dock enligt Ottawa Citizen inte gå in djupare på vad som egentligen hände i början av färden. Istället ska han i berusat tillstånd ha laddat upp delar av inspelningen på Youtube senare.
— Jag var inte vid mina sinnes fulla bruk, berättar Sparklin.

Han berättar att han hade för avsikt att visa andra förare beteendet hos välavlönade idrottsmän. Han ger här också en del av förklaringen till incidenten i början av resan.
— De ville åka tillsammans.

LÄS MER: Mer att vänta i Uber-gate? – ”Det finns en video som är ännu värre”

Han berättar att han blev kontaktad, det framgår inte av vem, strax efter videon laddats upp och ombedd att plocka ner den. Något han gjorde, olyckligtvis hade han laddat upp filmen på Twitter också. Han försökte förklara för taxi-bolaget om hur han tänkte, men han fick sparken då han brutit mot anställningsavtalet.
— Jag befinner mig i Arizona. Här kan du sparken för färgen på dina skor.

TÄNKTE INTE PÅ KONSEKVENSERNA

Sparklin berättar vidare.
— Jag tänkte inte alls på mina handlingar. Jag försökte inte få pengar eller något sådant. Jag blev kontaktad och tog ner det genast.

Sparklin berättar att han installerade kameran för några veckor sedan efter att han varit med om en olycka och att det var för hans egna säkerhets skull.
— Jag är orolig för att mitt namn kommer ut. Mitt och mina barns liv blir förstört.

SE DEN OMTALADE VIDEON HÄR: