Jakob Forsbacka Karlsson.Foto: Fred Kfoury III/Icon Sportswire

Jakob Forsbacka Karlsson har gått starkt på slutet i Bostons farmarlag Providence. Nu ges han också chansen i NHL-laget.

LÄS MER: Svenskarna som går starkast i AHL – näst på tur att kallas upp?

Jakob Forsbacka Karlsson har spelat en NHL-match i sin karriär. Den åttonde april 2017 fick han åtta minuter och 25 sekunders speltid för Boston mot Washington. Men sedan dess har han inte fått chansen.

Förra säsongen inleddes med en skada och det blev spel i AHL hela året. Den här säsongen har den förre JVM-svensken inlett starkt i AHL och han har gjort fyra poäng på de sex senaste matcherna. Nu kommer alltså chansen i Bruins skriver klubben på sin hemsida.

SPELADE PÅ COLLEGE

Forsbacka Karlsson lämnade Linköpings juniorverksamhet 2013 för att spela hockey i Nordamerika. Efter två säsonger med Omaha Lancers i USHL bytte han till Boston University där han togs ut i NCAA:s rookielag 2016. 63 poäng blev det på 78 matcher i NCAA. I april 2017 skrev han kontrakt med Bruins.

2016 spelade han också JVM för Sverige och året innan draftades han i andrarundan av Boston Bruins.

Bostons nästa match är mot Toronto imorgon lördag.