• Publicerat 9 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Simon Kjellberg.Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire

Simon Kjellberg har gjort sitt val. Nästa säsong tar den svenske backen klivet till den amerikanska collegehockeyn och kommer att representera RPI (Rensselaer Polytechnical Institute).

LÄS ÄVEN: Draftades av Rangers – nu är den förre NHL-svenskens son tillbaka i landet han föddes i: ”Bestämde mig tidigt”

Inför den här säsongen draftades backen Simon Kjellberg av New York Rangers i den sjätte rundan. Efter det lämnade Falusonen Ängelholm och Rögle för spel i den amerikanska juniorligan Dubuque Fighting Saints.

Nästa säsong blir det ytterligare ett klubbyte. Då ska den storvuxne backen – son till tidigare OS-guldmedaljören och svenske mästaren Patric Kjellberg – inleda ett nytt kapitel som collegespelare. Nu har han nämligen gjort sitt val.

”UPPRYMDA FÖR HANS SKULL”

På Dubuques webbsida meddelar man att Kjellberg under nästa säsong ska representera Rensselaer Polytechnical Institute (RPI) i NCAA. Lärosätet ligger i Troy i östra delen av New York State, knappa tre timmar norr om New York City.
– Vi är naturligtvis glada för Simons skull, säger coachen Oliver David i ett uttalande på klubbens webbsida.
– En del av processen är att komma hit från Europa är att visa upp sig för collegeklubbarna. RPI tyckte uppenbarligen att han hade gjort ett bra jobb redan under den här säsongen. Vi är upprymda för hans skull och ser också fram emot hans fortsätta utveckling den här säsongen.

Simon Kjellberg har en assist på 13 matcher i USHL den här säsongen.