David Lindquist är tillbaka i Björklöven efter en höst i Luleå.Foto: Bildbyrån

I fredags kom beskedet att David Lindquist hade brutit sitt kontrakt med Luleå för att istället återvända till Björklöven i Hockeyallsvenskan. Nu hoppas 26-åringen få en nytändning på en säsong som annars börjat i moll.
– Det känns som att det här blir lite av en nystart på säsongen , säger Lindquist till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: Forwarden klar för återkomst: ”Känner till vårt system väl”

Efter bara en poäng på 16 istidsfattiga SHL-matcher med Luleå valde 26-årige David Lindquist i fredags att bryta sitt kontrakt med norrbottningarna. Samma dag presenterades han av sin nygamla klubb Björklöven.
– Det känns riktigt bra att vara tillbaka här i Umeå. Jag trivdes riktigt bra under mina två tidigare år här i stan, så det känns positivt både att vara tillbaka i staden och i Björklöven, säger Lindquist till hockeysverige.se.

GEMENSAMT BESLUT

I Björklöven återförenas Lindquist med sin före detta tränare Joakim Fagervall, ett samarbete som forwarden ser framemot att återuppta.
– Det känns bra att få honom som tränare igen. Han har ganska klara direktiv hur han vill ha det ute på isen och är rätt bestämd som tränare. Det tror jag kommer att bli bra för mig, säger Lindquist.


I Björklöven återförenas Lindquist med tränaren Joakim Fagervall. FOTO: Johan Löf/Bildbyrån

Efter en stark säsong med just Björklöven förra säsongen värvades Piteåfostrade Lindquist till Luleå inför den här säsongen. Men efter bara 16 matcher bröt parterna alltså avtalet med varandra.
– Det såg tufft ut för mig att få speltid framöver. Då satte vi oss ned och pratade och kom fram till att det bästa kanske var att hitta en ny klubb till mig. Nu får jag komma tillbaka till ”Löven” igen och det känns väldigt bra, säger Lindquist.

ÅNGRAR INTE ATT HAN TOG CHANSEN

Tiden i Luleå var mycket upp och ner för 26-åringen som också menar att han kunde tagit vara på chanserna bättre.
– Jag tyckte att jag hade ett par matcher där jag spelade väldigt bra, sen hade jag lite många matcher där det gick tuffare också. Det var lite blandade insatser, kan man säga. Jag känner absolut att jag kunde gjort det bättre, men samtidigt var väl inte rollen som jag fick den största heller.
– Man vet att det är tuffare att kliva upp en liga. Du kanske bara får en eller två chanser. Jag hade det på känn när jag tog chansen också att det kunde bli så här och det är klart att jag är missnöjd över att jag inte tog chansen. Men som sagt, det var inte oväntat att det kunde ske heller, säger Lindquist.

Trots att sejouren hos norrbottningarna inte riktigt blev som han hade tänkt sig så ångrar forwarden inte att han tog chansen i SHL.
– Definitivt inte. Luleå är det laget som jag följt sedan jag var liten grabb så det var ganska självklart att jag skulle ta chansen när jag fick den. Jag ångrar inte att jag tog chansen, dock. Sen hade jag gärna spelat kvar i Luleå också, men nu blev det som det blev och det är bara att blicka vidare.

”RIKTIGT SUGEN PÅ ATT SPELA”

Lindquist hoppas att han kan fortsätta ta kliv i sin utveckling
– Jag vill vara en bättre spelare nu än vad jag var senast jag spelade i Björklöven, säger Lindquist som kommer till ett lag som har haft en tung inledning på säsongen med endast en tiondeplats som facit efter 16 spelade matcher.
– Vi känns som ett jäkligt intressant lag som kan gå långt om vi bara får det att klaffa. Det känns som att de har börjat på en vinnarresa nu och stiger i tabellen. Kan vi bara fortsätta på den inslagna vägen kan vi nog gå långt den här säsongen.


Lindquist fick fira många mål med Björklöven förra säsongen. FOTO: Simon Hastegård/Bildbyrån

Lindquist ser sig själv som ett offensivt tillskott i Björklöven. Förra säsongen stod Piteåsonen för 28 poäng på 51 matcher i den gröngula dressen.
– Jag ska bära puck och vara stark i spelet med puck. Jag vill skapa mycket chanser i anfallszonen samtidigt som jag ska åka mycket skridskor över hela banan. Huvudsaken är egentligen att jag gör mina medspelare bättre, säger Lindquist som menar att han blivit en mer allround spelare under tiden i Luleå.
– Offensiven är väl min styrka som spelare, men jag tycker att defensiven har blivit bättre. Förhoppningsvis har jag tagit lite lärdomar från de matcher jag spelade med Luleå där jag hade ett lite mer defensivt tänk.

I morgon blir det comeback för Lindquist i Björklöventröjan när Umeålaget ställs mot Almtuna hemma i A3 Arena.
– Jag är riktigt sugen på att spela. Det kommer bli kul att glida ut där och köra igång. Det känns som att det här blir lite av en nystart på säsongen.