Michael Lindqvist.Foto: Rich Graessle/Icon Sportswire

Först kom beskedet att Dennis Everberg blivit uppsatt på waivers av Winnipeg Jets. Nu kommer uppgifter om att New York Rangers satt upp förra säsongens skyttekung i SHL, Michael Lindqvist, på waivers i syfte att bryta kontraktet.

Michael Lindqvist skrev på för New York Rangers efter succésäsongen med Färjestad ifjol. Den 24-årige forwarden producerade 34 poäng (20 mål + 14 assist) på 33 matcher i Karlstadsklubben, ett facit som alltså räckte hela vägen till ett NHL-kontrakt med Rangers.

SJU POÄNG PÅ 16 MATCHER

Nu verkar dock tiden i Nordamerika vara över för den här gången. Under tisdagskvällen kom uppgifter från ansedda Bob McKenzie att Lindqvist blivit uppsatt på waivers av New York Rangers i syfte att bryta kontraktet.

Nyheten kom bara minuter efter att Winnipeg Jets offentliggjort att man placerat svenske VM-forwarden Dennis Everberg på waiverslistan.

Michael Lindqvist har spelat 16 matcher med Hartford i AHL den här säsongen. Tre mål och fyra assist är 24-åringens facit på dessa matcher.

Var den hårdskjutande högerskytten hamnar härnäst är i dagsläget inte känt.