Rob Schremp, här i Skellefteås tröja.Foto: Bildbyrån

Han trollband SHL-publiken med sin fantastiska klubbteknik under sina säsonger i Modo och Skellefteå. Nu slutar amerikanen Rob Schremp med hockeyn, meddelar han själv via sin Instagram.

Rob Schremp presenterade sig för svenska hockeypubliken för första gången när han skrev på för Modo inför säsongen 2011/12. Med sin aviga spelstil och nästintill magiska teknik blev amerikanen en publikfavorit under sin enda säsong i Örnsköldsvik.

GJORDE ÖVER 100 NHL-MATCHER

Efter två säsonger i andra klubbar återvände Schremp till SHL inför säsongen 2014/15 när han skrev på för Skellefteå AIK. Schremp noterades för 20 poäng under sina 42 matcher hos västerbottningarna och var en del av det lag som förlorade SM-finalen mot Växjö.

Idag meddelade Schremp att karriären är över. Totalt blev det 97 matcher i SHL, 114 matcher i NHL och över 250 matcher i farmarligan AHL för forwarden.
– Det här är det svåraste beslutet jag någonsin tagit i mitt liv, men jag vet att det är rätt. Om du känner mig så vet du att jag dedikerat mitt liv till hockeyn fram tills nu, skriver Schremp bland annat i sitt inlägg på Instagram.

I ett inlägg på Facebook öppnar Schremp också upp sig om sina mentala problem han haft under karriären.
– Mina lagkamrater lärde känna mig som lagets clown, någon som ständigt bidrog med skratt och underhållning. Det var en roll jag spelade och som jag behövde något oerhört för att ta mig igenom depressioner och ångest, skriver Schremp i inlägget och fortsätter:
– Efter 20 års lidande accepterade jag äntligen att det var för mycket, jag behövde hjälp. Jag fick anti-ångest medicinering och antidepressiva medel. Mörkret försvann och jag spelade den bästa hockeyn någonsin i år. Jag var inte längre en fånge i min egen hjärna. Jag kände mig mänsklig och jag njöt äntligen av livet.