Både Växjö och Luleå stod som segrare efter tisdagskvällens SHL-matcher.Foto: Bildbyrån

Efter tio dagars landslagsuppehåll var det under tisdagskvällen äntligen dags för SHL-hockey igång igen. Det var full omgång och nedan följer sammanfattningar av sex av dessa matcher. Matchen mellan Rögle och Färjestad startade senare och är därför inte med i detta svep.

Luleå – HV71 3–2 efter straffar (1–0, 1–1, 0–1, 0–0, 1–0)

Luleå: Johan Forsberg, Mattias Guter, Jack Connolly (avgörande straff)
HV71: Joakim Andersson, Andreas Thuresson

Johan Forsberg gav Luleå en smakstart på hemmamötet med HV71 när han prickade in 1–0 i mitten av den första perioden. Joakim Andersson kunde, i början av den andra perioden, kvittera matchen genom sitt första mål för säsongen. Kort efter kvitteringen kunde Mattias Guter återge Luleå ledningen men i mitten av den tredje perioden kunde Andreas Thuresson kvittera matchen igen. Matchen gick till förlängning och sedermera även straffläggning. Där kunde hemmalaget dra det längsta strået efter att Jack Connolly avgjort.

Mora – Örebro 2–1 efter förlängning (0–1, 0–0, 0–0, 1–0)

Mora: Michael Keränen, Viktor Amnér
Örebro: Nick Ebert

Det var en tight och tät match som utspelades i Jalas Arena under tisdagskvällen. Örebrobacken Nick Ebert kunde ge gästerna ledningen i slutskedet av den första perioden och det skulle dröja till den tredje perioden innan hemmalaget kunde kvittera, då finländaren Michael Keränen satte 1–1 i spel fem mot fyra. Matchen gick sedan till förlängning där Viktor Amnér kunde avgöra till hemmalagets fördel efter att han skjutit sitt första mål för säsongen. I och med det kunde Mora bryta sin fyra matcher långa förlustsvit.

Linköping – Växjö 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Linköping: Andrew Gordon
Växjö: Joel Persson, Julius Junttila, Pontus Holmberg

Joel Persson imponerade under helgens landslagsspel. I kvällens möte med Linköping kunde backen fortsätta på den inslagna vägen när han gav gästande Växjö ledning i spel fem mot fyra i den första perioden. Lagen gjorde varsitt mål i mittperioden och i den tredje perioden kunde Växjös Pontus Holmberg sätta 3–1 bakom Jonas Gutavsson i Linköpingsmålet, ett mål som blev matchens sista. I och med förlusten har nu Linköping sex raka nederlag i SHL.

Timrå – Djurgården 3–6 (1–4, 1–0, 1–2)

Timrå: Anton Wedin, Filip Hållander, Johannes Kinnvall
Djurgården: Alexander Urbom, Petteri Wirtanen, Sebastian Strandberg, Jonathan Davidsson, Emil Bemström, Jacob Josefsson

Djurgården tog sin fjärde seger på de fem senaste matcherna när man besegerade Timrå på bortaplan. Den största delen av seger grundlades redan i den första perioden när man gick ifrån till en 41-ledning, där ett av målen gjordes av debuterande Petteri Wirtanen. Filip Hållander fick förvisso in en reduceringspuck i mittperioden, men Djurgården punkterade definitivt matchen i början av den tredje perioden genom Emil Bemströms 5–2-mål. Slutresultatet skrevs till slut till 6–3 till Djurgården.

Malmö – Brynäs 3–2 efter förlängning (0–1, 2–0, 1–2, 1–0)

Malmö: Johan Olofsson (2), Emil Molin, Konstantin Komarek
Brynäs: Ryan Gunderson, Robert Kousal, Jesper Boqvist

Gästande Brynäs tog ledningen tidigt i matchen genom Ryan Gunderson, men Malmö kunde vända på steken i den andra perioden genom mål av Johan Olofsson och Emil Molin. Brynäs tjeck Robert Kousal kvitterade efter drygt halva den tredje perioden, men kort därefter kunde Konstantin Komarek pricka in 3–2 till hemmalaget efter ett straffslag. Malmö såg sedan ut att gå mot alla tre poäng, men Brynäs Jesper Boqvist kunde sätta 3–3 med tre minuter kvar av den tredje perioden. Matchen gick till förlängning där Malmö till slut kunde vinna efter att Johan Olofsson skjutit sitt andra mål för kvällen.

Frölunda – Skellefteå 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

Frölunda: Ryan Lasch, Simon Hjalmarsson
Skellefteå: Albin Eriksson (2), Andreas Wingerli

Skellefteås junior Albin Eriksson fick skjuta sitt första SHL-mål i karriären när han gav gästerna ledningen i den första perioden. Andreas Wingerli utökade Skellefteås ledning i den andra perioden innan Ryan Lasch reducerade i slutet av mittakten. I mitten av den tredje perioden kunde Simon Hjalmarsson kvittera matchen för hemmalaget. Med mindre än fem minuter kvar av den tredje perioden klev Albin Eriksson fram igen och kunde med sitt andra mål för kvällen se till så att Skellefteå tog med sig samtliga tre poäng från Scandinavium.