Bud Holloway fick spräcka målnollan i kvällens match mot Malmö.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Har det lossnat nu för Bud Holloway? Efter 16 raka matcher utan att skjuta in sig i målprotokollet kunde Skellefteåstjärnan sätta två puckar i Skellefteås galna 9–0-kross över Malmö under torsdagskvällen.
– Det blev ett litet lyckorus när jag såg att pucken gick in, säger Holloway till hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Han har under  hösten varit en skugga av spelaren som gjorde 71 poäng i Skellefteåtröjan under guldsäsongen 2012/13. Inför kvällens hemmamatch mot Malmö hade Bud Holloway endast noterats för två assist under de inledande 16 SHL-matcherna. Efter matchen hade den 30-åriga kanadensaren dubblat sin poängskörd och spräckt säsongens målnolla.
– Det var en lättnad, säger Bud Holloway med ett skratt till hockeysverige.se efter den galna 9–0-segern över Malmö.

”KLART ATT DET HAR LEGAT I BAKHUVUDET”

Holloways första mål för säsongen kom i mitten av den andra perioden och betydde 3–0 till hemmalaget. Målet föranleddes av att 30-åringen lyckades sno åt sig pucken från Anton Mylläri framför Malmömålet. Ensam med Christopher Nihlstorp fintade Holloway ned Malmömålvakten och iskallt in pucken i det öppna målet.
– Jag vet inte var den forecheckingen kom ifrån, ler Holloway.
– Nej, men det är klart att det har legat i bakhuvudet att jag inte gjort något mål den här säsongen. Samtidigt känner jag att jag har gjort bra insatser i flera matcher nu och varit nöjd med mitt spel, men självklart är det skönt att bli belönad för det hårda jobbet. Det blev ett litet lyckorus när jag såg att pucken gick in.

Ett lyckorus blev det även i Skellefteås bås där tränaren Tommy Samuelsson gav sin kanadensiska stjärna en stor kram efter målet.
– En sån spelare som jobbar och sliter varje kväll behöver få sin belöning och det var skönt att han fick göra sitt första mål, säger Samuelsson om anledningen till kramen.
– Han var glad för min skull. Han gav mig lite beröm för forecheckingen och var väl ganska glad för min skull att jag äntligen fick göra mål, säger Holloway själv om bamsekramen från sin tränare.

INGEN FRUSTRATION

Det roliga var inte slut där för varken Holloway eller Skellefteå. I den tredje perioden bjöds publiken i Skellefteå Kraft Arena på en målshow av sällan skådat slag när laget sköt hela sex mål. Holloway stod för 8–0-målet i spel fem mot fyra.
– Powerplay fungerade riktigt bra ikväll. Vi hade ett bra pucktempo och vann många andrapuckar i anfallszonen. Jag försökte bara få pucken mot mål och den trillade in bakom honom (Christopher Nihlstorp). Jimmie (Ericsson) gjorde ett riktigt bra jobb framför målet, men det behövs fem spelare för att göra mål i powerplay, säger Holloway ödmjukt om sitt andra mål för kvällen.

Har det varit frustrerande att inte få in pucken tidigare?
– Nej, faktiskt inte. Man kan kanske tro det, men det har det inte varit. Det är klart att det är jobbigt när jag inte producerat när laget förlorat eftersom jag vill vara en offensivt bidragande spelare i det här laget. Men samtidigt har jag hjälpt laget i andra delar av spelet under den här tiden och jobbat hårt över hela isen. Dagens första mål var en biprodukt av just hårt jobb.

Skellefteå har nu tagit två raka segrar mot två topplag (Frölunda och Malmö) efter landslagsuppehållet.
– Vi börjar få ordning på vissa delar i spelet nu, men det gäller att vi jobbar hårt varje dag och fortsätter ta segrar. Det är den enda vägen framåt, säger Holloway.

Slutresultatet skrevs till 9–0 till Skellefteå, klubbens största seger på 40 år.