• Publicerat 15 november, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Filip Sandberg.Foto: Bildbyrån

Michael Lindqvist och Axel Jonsson Fjällby gör säsongsdebut i SHL i kväll. Detta efter att ha lämnat AHL. Snart kan ytterligare en svensk AHL-spelare vara tillbaka i SHL. I dag sattes Filip Sandberg upp på waivers för att avbryta kontraktet med San José Sharks.

LÄS ÄVEN: Från högt i SHL till lågt i AHL – Filip Sandberg om tunga tiden

Skade- och sjukdomsproblem hämmade Filip Sandberg under hans första säsong i Nordamerika  i fjol. När han nu återvände till San José Sharks för sitt andra försök på andra sidan Atlanten har han matchats sparsamt i farmarlaget San José Barracuda.

Efter att ha varit ombytt i åtta av AHL-lagets 13 matcher och svarat för fem poäng (1+4) kom på torsdagen beskedet att Sandberg satt upp på waivers av Sharks. Det handlar om så kallad ”unconditional waivers” med målsättningen att bryta kontraktet. Om ingen annan NHL-klubb mot förmodan skulle göra anspråk på 24-åringen kommer han inom kort att kunna återvända till Sverige.

LÄMNADE SVERIGE SOM MÄSTARE

Filip Sandberg lämnade Sverige som svensk mästare tillsammans med HV71 2017. Han stod för personbästa i SHL under sin sista säsong i klubben med 25 poäng (8+17) på 52 matcher. I slutspelet gjorde han ytterligare 14 poäng (6+8) på 16 matcher, vilket ledde till ett NHL-kontrakt med Sharks.

Centern från Järfälla kom till HV71 från AIK som 16-åring 2010 och spelade 204 SHL-matcher med smålänningarna innan flytten till Kalifornien. I AHL hann det bli 19 poäng (8+11) på 53 matcher med San José Barracuda.