• Publicerat 15 november, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Bud Holloway, Skellefteå Foto: Bildbyrån

Torsdagen bjöd på full omgång i SHL, med stor variation av spänning i matcherna. Flest mål föll i Skellefteå där hemmalaget tvålade till Malmö med hela 9-0. 

Skellefteå AIK – Malmö Redhawks 9-0 (1-0, 2-0, 6-0)

Snacka om ketchupeffekt för Skellefteå hemma mot ett blekt Malmö. Åtta olika spelare gjorde mål och några målskyttar presenterade sig för första gången den här säsongen. Gladast av alla var kanske Bud Holloway som gjorde sina två första kassar för hösten (3-0 och 8-0). Edwin Hedberg, gjorde även han sitt första mål för säsongen och i sin nya klubb sedan bytet från Rögle i våras.

De mer kända poängmakarna Oscar Möller och Joakim Lindström stod för vardera ett mål och tre assist i matchen. 9-0-segern var den största för Skellefteå sedan 1978 enligt Cmore. Förlusten var Malmös största någonsin i högsta serien. 

Örebro HK – Rögle BK 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Rögle gick segrande från det viktiga mötet på den nedre tabellhalvan och tog därmed  poäng för sjätte matchen i rad. 

Backen Kodie Curran gav gästerna ledningen. Direkt från utvisningsbåset fintade han bort en Örebro-back, hakades och fick straff. Den satte han sedan själv iskallt mellan benen på Stefan Steen. 

I mittperioden tacklade Marcus Weinstock Ted Brithén mot huvudet och fick matchstraff. Brithén blev liggandes på isen och spelade inte under resten av perioden. I det efterföljande powerplay-spelet satte Taylor Matson 0-2. 

Tylor Spink reducerade precis i slutet av sitt numerära underläge, och gav därmed sitt Örebro häng inför sista perioden.  Hemmalaget tryckte sedan på för en kvittering och plockade ut målvakten. Men då satte Linus Sandin 1-3 framspelad av Erik Andersson som bara sekunder innan täckte ett skott i egen zon. Curran gjorde Rögles sista mål, även det i tom kasse. 

Curran fortsätter göra mål ch poäng i Rögle.

Brynäs IF – Färjestad BK 2-3 ÖT (1-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Med mål nummer sex och sju för säsongen ordnade Jesper Olofsson två poäng för sitt Färjestad i Gävle. Olofsson kvitterade först matchen till 2-2 i powerplay i den andra perioden elegant framspelad av Johan Ryno, som kort lämnade matchen men kom tillbaka, på den bortre stolpen. 

Efter en mållös tredje period fixade sedan Olofsson bonuspoängen till Karlstadlaget via sitt 2-3-mål efter 2:37 i förlängningen. Färjestad tog därmed sin andra raka seger efter övertid eller straffar sedan uppehållet. 

Djurgårdens IF – Frölunda HC 3-4 STR (1-0, 1-2, 1-1, 0-0, 0-1)

Inför ett fullsatt Hovet var Axel Jonsson-Fjällby tillbaka i hemmalaget och SHL. Han fick se sina lagkamrater fixa 1-0 i den första perioden. Och i den andra ville han inte vara sämre. Jonsson-Fjällby lirade fram nygamle radarpartnern Jonathan Davidsson till 2-0 efter bara 1:10. Bytet var nyförvärvets andra i matchen och hemkomsten var därmed en succé.

Men Frölunda gav sig inte och efter den andra periodens slut stod det 2-2 på tavlan efter mål från Filip Westerlund och Simon Hjalmarsson. Westerlunds mål var hans första någonsin i SHL. 

I den tredje tog Frölunda ledningen genom Jonathan Sigalet, men Djurgårdens nyförvärv Petteri Wirtanen gjorde 3-3 med knappt fem minuter kvar. 

Ryan Lasch hade chansen att avgöra matchen i förlängning på staff, men ribban stod vägen den gången. Istället blev Patrik Carlsson straffhjälte när han satte sin straff  i den efterföljande straffläggningens fjärde omgång. 

Noterbart från matchen: Djurgårdens Jakob Josefson utgick efter den andra perioden. 

Jonsson-Fjällby och Davidsson jublar. FOTO: Bildbyrån

Växjö Lakers – Luleå HF 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Janne Pesonen fortsätter visa stigande målform för Växjö som i kväll tog tredje raka segern. Innan uppehållet gjorde han hat trick, och i kväll kom två nya mål från finländaren. I den första perioden hittade han rätt framspelad av Toumas Kiiskinen och Roman Horak. Och i den andra hittade Pesonen nätet från nära håll framspelad av Kiiskinen och Joel Persson. Pesonen har nu sju mål den här säsongen.

I och med förlusten bröts Luleås fina svit på nio raka matcher med poäng. Men serien leder Luleå fortfarande.

HV71 – Linköping HC 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

Hemma i Kinnarps Arena stångade Mattias Tedenby in 1-0 i den första perioden. Ett mål som blev hemmalagets enda den här kvällen. Gästerna från några mil längre upp längs E4:an vände matchen i den andra perioden. Dan Pettersson styrde in 1-1 innan Filip Karlsson elegant lyfte in 1-2 i krysset efter knappt halva matchen. 

Trots fler skott i den tredje perioden (12-6) lyckades HV inte göra fler mål. Istället punkterade Jimmy Andersson matchen sju mindre in i perioden och Linköping tog därmed sin första trepoängare på bortaplan den här säsongen. Segern var förresten också den tionde i rad för LHC i Jönköping.

Timrå IK – Mora IK 4-3 (2-1, 1-1, 1-1)

I den absoluta botten av tabell firade Timrå säsongens femte seger. Nyförvärvet Johannes Salmonsson presenterade sig för sin nya hemmapublik genom att göra ett mål och spela fram till två, Salomonssons första mål i SHL sedan säsongen 2014-15 då han spelade i Linköping. När 32-åringen levererat klart stod det 3-2 till hemmalaget. 

I den tredje perioden ökade Johannes Kinnvall på till 4-2 för Timrå och segern såg ut att vara i hamn, men det blev lite nervigt på slutet efter att Michael Haga fått in reduceringen. Men Timrå lyckades hålla undan och klättra över kvalstrecket. 

Brett leende på Salmonsson efter Timrås seger. FOTO: Bildbyrån