Färjestad vände 1-3 till 4-3 mot Växjö.Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Lördagseftermiddagen bjöd på fem SHL-matcher, varav tre matcher behövde antingen straffar eller förlängningsspel för att avgöras. Läs mer om matcherna nedan i lördagens SHL-svep.

Rögle – Mora 4–1 (1–0, 0–1, 3–0)

Rögle: Taylor Matson, Linus Sandin, Simon Ryfors, Nils Höglander
Mora: Mathias Bromé

Hemmalaget fick en drömstart på matchen när man tog ledningen redan efter 1:19 genom Taylor Matson. Trots stort spelövertag för hemmalaget kunde Mora kvittera matchen i mitten av den andra perioden, då Mathias Bromé sköt sitt femte mål för säsongen. I den tredje perioden fick Rögle tillslut utdelning på sina målchanser och efter tre mål i slutperioden kunde hemmalaget ta sin sjätte seger på de sju senaste matcherna.

Färjestad – Växjö 4–3 efter förlängning (1–1, 0–2, 2–0, 1–0)

Färjestad: Johan Ryno, Oskar Steen, Gustav Rydahl, Joakim Nygård
Växjö: Jonas Röndbjerg, Dominik Bokk, Joel Persson

Växjö tog tag i taktpinnen direkt från start när dansken Jonas Röndbjerg kunde skjuta sitt första mål för säsongen efter bara 1:48 i den första perioden. Johan Ryno kunde kvittera i spel fem mot fyra innan den första perioden var över. Växjö kunde gå ifrån till en tvåmålsledning i den andra perioden efter två mål på 30 sekunder, men Färjestad fick in en viktig reducering i inledningen av den tredje perioden genom Oskar Steen i spel fyra mot fem. Bara några minuter senare hade hemmalaget kommit ikapp, då Gustav Rydahl kunde kvittera med sitt andra mål för säsongen. Joakim Nygård fullbordade sedan Färjestads vändning när han sköt 4–3 till hemmalaget i förlängningsspelet.
Noterbart är att Färjestads stjärna Johan Ryno ådrog sig ett matchstraff i den andra perioden.

Linköping – Örebro 3–4 efter förlängning (1–1, 2–1, 0–1, 0–1)

Linköping: Adam Brodecki, Nick Sörensen, Jimmy Andersson
Örebro: Aaron Palushaj (2), Tom Wandell, Jordan Boucher

Adam Brodecki gav Linköping ledningen direkt i matchinledningen när han prickade in 1–0 i spel fem mot fyra. Tom Wandell såg till att gästerna hade ett likaläge innan den första akten var över efter ett fint solomål. Nick Sörensen sköt sitt nionde mål för säsongen i upptakten av den andra perioden, men närkingarna fick in ytterligare en kvittering när Aaron Palushaj sköt 2–2 efter halva den andra perioden. Med tre och en halv minut kvar av mittperioden kunde Jimmy Andersson återge hemmalaget ledningen. Men för tredje gången i matchen kunde Örebro kvittera, då Aaron Palushaj skickade in sitt andra mål för kvällen i mitten av den tredje perioden. Efter 3-3 vid full tid kunde sedan Örebros Jordan Boucher avgöra matchen när han satte 4–3 i förlängningsspelet.

Skellefteå – HV71 4–3 efter förlängning (0–1, 2–1, 1–1, 0–0, 1–0)

Skellefteå: Mathis Olimb, Petter Granberg, Edwin Hedberg, Albin Eriksson (avgörande straff)
HV71: Andreas Thuresson (3)

Trots ett spelmässigt övertag för hemmalaget i den första perioden var det gästande HV71 som ledde matchen efter 20 spelade minuter genom mål av Andreas Thuresson. Hemmalaget vände på steken i inledningen av den andra perioden, men Thuresson kunde genom sitt andra mål för matchen se till så att det var likaläge inför den sista perioden. Skellefteå kunde återta ledningen i mitten av den tredje perioden genom Edwin Hedberg, fint framspelad av kaminhete junioren Albin Eriksson. De tre poängen såg ut att stanna i Västerbotten, men med en minut kvar av ordinare matchtid kunde Andreas Thuresson pricka in sitt tredje mål för kvällen och ta matchen till förlängning. Efter en mållös förlängning gick matchen vidare till straffar där Albin Eriksson blev matchhjälte för sitt Skellefteå med två straffmål. Segern var Skellefteås tredje raka efter landslagsuppehållet.

Brynäs – Djurgården 2–0 (0–0, 0–0, 2–0)

Brynäs: Jesper Jensen, Johan Alcén
Djurgården:

Efter två mållösa perioder kunde Brynäs spräcka målnollan i matchens tredje period genom Jesper Jensen. Djurgården hade en del bra lägen att kvittera matchen, men i stället kunde Johan Alcén avgöra tillställningen genom att sätta 2–0 i tom kasse. Brynäsmålvakten Tomi Karhunen stod pall för allt denna lördagseftermiddag och höll sin andra nolla för säsongen. I och med segern kunde Brynäs bryta den två matcher långa förlustsviten. Segern var också nya huvudtränaren Magnus Sundquists första i Gävleklubben.