• Publicerat 18 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Lukas ZetterbergFoto: Bildbyrån

Det var sekunddramatik i Örnsköldsvik, straffdrama i Uppsala, uddamålsvinst i Oskarshamn och ett hattrick i skrällsegern på Hovet. De fyra kvällsmatcherna i HockeyAllsvenskan bjöd på dramatik.

LÄS ÄVEN: Bottenlagen tog storsegrar på bortaplan

MODO – VITA HÄSTEN 2-1

Modo: Henrik Björklund, Kalle Jellvert
Vita Hästen: Kevin Elgestål

Det såg ut att bli en ny, tung förlust för det så kritiserade Modo. En bra bit in i den tredje perioden låg de under med 1-0. Då kom vändningen. Henrik Björklund kvitterade med 6:16 kvar att spela, och vi gick mot en förlängning i matchen.

Men när alla bara väntade på övertiden kom i stället ett avgörande under ordinarie tid. Kalle Jellvert avgjorde nämligen matchen med blott elva sekunder kvar att spela, inför de 2330 åskådarna i Fjällräven Center.

Modo är sexa i tabellen medan Vita Hästen är näst sist. De har fyra poäng upp till säker mark.

ALMTUNA – LEKSAND 3-2 EFTER STRAFFAR

Almtuna: Lucas Sandström, Simon Johansson, Viktor Hertzberg
Leksand: Thomas Valkvae Olsen x2

Det dröjde till straffomgång sex innan det gick att skilja på Almtuna och Leksand på söndagskvällen. Då kunde Viktor Hertzberg överlista Jonas Arntzen via ett distinkt avslut och därmed stängde han matchen.

Trots att skyttekugnen Thomas Valkvae Olsen gjorde mål 13 och 14 för säsongen fick toppjagande Leksand alltså nöja sig med en poäng i Uppsala. JVM-aktuella Simon Johansson räddade en poäng för Almtuna, med sitt första mål i HockeyAllsvenskan. Han gjorde dock ett mål i SHL förra säsongen, för Djurgården.

Almtuna är nia, tre poäng bakom SSK. Leksand är trea, två poäng bakom AIK.

OSKARSHAMN – KARLSKOGA 2-1

Oskarshamn: Jonas Engström, Markus Modigs
Karlskoga: Fredrik Forsberg

Det satt hårt inne, men serieledande Oskarshamn kunde besegra Karlskoga idag. Markus Modigs avgjorde den täta och målsnåla matchen med åtta minuter kvar att spela. Det var hans blott andra mål för säsongen.

Oskarshamn vann skotten med hela 34-20 men en storspelande Olle Eriksson Ek höll Karlskoga kvar i matchen, i det som också var en duell mot kommande JVM-kollegan Adam Åhman.

AIK – VÄSTERÅS 1-4

AIK: Max Lindholm
Västerås: Lukas Zetterberg x3, Fredrik Hetta

Nykomlingen Västerås fortsätter imponera och vara en positiv överraskning. De är uppe på femte plats efter 18 spelade matcher och har hela åtta poängs försprång till Pantern som är nia i tabellen.

Idag skrällde de och besegrade AIK på bortaplan med 4-1. Trots att formstarke Max Lindholm återigen slog till för ”Gnaget” fick han stå i skuggan av Västerås Lukas Zetterberg. Han fortsätter sin succéfyllda inledning på säsongen och satte ett hattrick. Det gör att han står på finfina elva mål under säsongsupptakten. Thomas Valkvae Olsen toppar som bekant skytteligan på 14 mål.