• Publicerat 18 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Michela Cava.Foto: Bildbyrån

Fyra matcher spelades i SDHL idag. Den mest iögonfallande var Modo-AIK, som avgjordes först efter 25 straffomgångar.

MODO – AIK 3-2 EFTER STRAFFAR

Modo: Michela Cava x3 
AIK: Erica Udén Johansson, Lisa Johansson

Vilken galen match det utspelade sig i Örnsköldsvik i förmiddags. Det stod 2-2 efter full tid och efter förlängning och matchen fick avgöras på straffar. Där gjorde båda lagen mål i den första omgången. Sen dröjde det till omgång 23(!) innan något lag gjorde mål igen. Då gjorde förstås båda lagen mål. Det dröjde sen till omgång 25 innan det avgjordes. Michela Cava blev matchvinnare och fullbordade ett hattrick.

BRYNÄS – GÖTEBORG 4-2

Brynäs: Sarah Forster x2, Matilda af Bjur x2
Göteborg: Margot Möllersten, Anna Borgfeldt

Brynäs har verkligen hittat formen igen och tog idag sin fjärde raka vinst. Matchen var egentligen avgjord redan efter den första perioden då man hade 3-0. Sara Forster gjorde mål tre och fyra för säsongen medan nyförvärvet Matilda af Bjur gjorde sina två första mål.

LEKSAND – HV71 3-2

Leksand: Alva Johnsson, Elin Lundberg, Hanna Sköld
HV71: Isabell Palm, Maja Jakobsson

HV71 var på väg mot en stark upphämtning då de låg under med 3-0 men lyckades göra rejäl match av det hela. Leksands starka start avgjorde dock och tog dem närmare HV i tabellen. Efter 18 omgångar är HV en poäng före Leksand, i det som just nu är kampen om fjärdeplatsen.

SDE – DJURGÅRDEN 2-4

SDE: Kayleigh Hamers x2
Djurgården: Isabel Waidcacher, Solveig Neunzert, Andrea Dalen, Josefine Jakobsen

Djurgården har verkligen hittat formen efter en tung start på säsongen. Segern i derbyt mot SDE innebär att man nu har sex raka vinster i SDHL. De är trots det ”bara” sexa i tabellen, men med ett visst häng upp mot HV och Leksand som är fyra respektive femma.