Lars Volden gjorde en stormatch i bortamötet mot Leksand.Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Det var full rulle i Hockeyallsvenskan under fredagskvällen. Full omgång innebär att det var spel på sju olika arenor under kvällen – nedan finns det Hockeyallsvenska svepet som sammanfattar samtliga kvällens matcher.

Vita Hästen – BIK Karlskoga 1–4 (0–1, 1–1, 0–2)

Vita Hästen: Simon Krekula
BIK Karlskoga: Mikael Eriksson, Henrik Larsson, Oliver Eklind, Juliuz Persson

BIK Karlskogas fina form håller i sig. I kväll kom lagets fjärde seger på de fem senaste matcherna då man besegrade Vita Hästen på bortaplan. Med halva matchen spelad var det fortfarande likaläge i Himmelstalundshallen, men nye backen Henrik Larsson såg till att gästerna kunde gå till den andra periodvilan med en uddamålsledning. I den tredje perioden punkterade sedan BIK Karlskoga matchen genom två snabba mål signerade Oliver Eklind och Juliuz Persson.

Södertälje – Tingsryd 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

Södertälje: Sebastian Bengtsson
Tingsryd: Oscar Holst, Gustav Olhaver, Max Novak

Tingsryd tog en livsviktig bortaseger över Södertälje, trots att man kom till spel utan sin stjärnmålvakt Tex Williamsson. Oscar Holst och Gustav Olhaver sköt gästernas mål, medan Sebasitan Bengtsson noterades som målskytt för hemmalaget. Förlusten var Södertäljes sjätte raka. I och med segern kliver Tingsryd förbi Vita Hästen och behöver inte längre titulera sig Hockeyallsvensk jumbo.

Karlskrona – Oskarshamn 0–2 (0–1, 0–0, 0–1)

Karlskrona:
Oskarshamn: Nicklas Heinerö, Nolan Zajac

Oskarshamn tog sin fjärde raka seger när man bortabesegrade Karlskrona i NKT Arena. Nicklas Heinerö gav gästerna ledningen i spel fem mot fyra i den första perioden. Det skulle sedan dröja till den tredje perioden innan någon mållampa skulle tändas igen, och återigen var det gästande Oskarshamn som nätade, denna gång genom Nolan Zajac. Oskarshamn kunde sedan hålla undan och vinna med 2–0. Christoffer Rifalk i Oskarhamnskassen räddade samtliga 19 KHK-skott och hade således en stor del i smålänningarnas seger. I och med segern toppar Oskarshamn fortfarande tabellen.

AIK – Björklöven 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

AIK: Sam Marklund, Max Lindholm
Björklöven: Jacob Peterson

AIK vann en tillknäppt match inför 4039 åskådare på Hovet denna fredagskväll. Det var ett kraftigt skadedrabbat AIK som lyckades besegra Björklöven efter mål av Sam Marklund och Max Lindholm. Björklövens mål gjordes av Jacob Peterson. AIK ligger alltjämt på en andraplats i den Hockeyallsvenska tabellen, medan Björklöven parkerar på åttondeplatsen.

Västervik – Modo 3–2 efter straffar (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 1–0)

Västervik: Jens Holmström, Victor ÖhmanKen Jäger (avgörande straff)
Modo: Jonathan Johnson, Magnus Häggström

Modo åkte på en jobbig förlust i Småland då man föll på straffar mot Västervik. Gästerna tog ledningen genom Jonathan Johnson i mitten av den första perioden innan Jens Holmström kunde kvittera kort därefter. Efter mål av Victor Öhman respektive Magnus Häggström gick matchen vidare till förlängning och sedermera även straffar. Där kunde hemmalaget dra det längsta strået genom mål av Öhman och Ken Jäger.

Leksand – Pantern 1–3 (0–2, 0–0, 1–1)

Leksand: Wilde Bröms
Pantern: Lukas Haudum, Valtteri Ilomäki, Alexander Pettersson

Trots stort skottövertag – 23–10 – låg Leksand under med 0–2 efter 20 spelade minuter i Tegera Arena. Skottbombardemanget fortsatte i den andra perioden, men Lars Volden i Panternmålet stod för en riktigt bragdinsats i bortakassen. Wilde Bröms lyckades överlista Volden i inledningen av den tredje perioden, men det var det enda skottet av Leksands totalt 53 som letade sig förbi den norske målvakten. Pantern kunde knipa samtliga tre poäng och avancera till en tiondeplats i tabellen.

Västerås – Almtuna 4–2 (1–1, 1–0, 2–1)

Västerås: William Wikman, Marcus Bergman, Alexander Lindelöf, Kalle Östman
Almtuna: Fredrik Forsberg, Tobias Liljendahl

Västerås fina form håller i sig. I kväll kom lagets femte raka seger när man besegrade bottenlaget Almtuna med 4–2. Matchvinnare för hemmalaget blev Alexander Lindelöf som med sitt tredje mål för säsongen kunde skjuta 3–2 till Västerås i den tredje perioden. Kort därefter tryckte Kalle Östman in 4–2 till Västerås som i och med segern klättrar upp till en fjärdeplats i tabellen.