Färjestad vann efter Ole-Kristian Tollefsens hyllning.Foto: Bildbyrån

Fyra matcher rundade av lördagens fulla SHL-omgång. Kvällen bjöd bland annat på avtackningar av gamla hjältar, straffläggningar och en otäck skada. 

LÄS ÄVEN: SHL-SVEPET: Växjö höll mäktiga hemmasviten intakt

Färjestad – Frölunda 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

Färjestad: Johan Ivarsson, Theodor Lennström, Gustav Rydahl
Frölunda: Joel Lundqvist

Ole-Kristian Tollefsen spelade ”bara” sex säsonger med Färjestad, men växte ut till en publikfavorit i Karlstad under sina år i Färjestad. Inför kvällens hemmamatch mot ärkerivalen Färjestad hyllades Tollefsen för sin tid i Färjestad och höll ett känslosamt tal till spelarna och fansen.
Efter Tollefsens avtackning kunde Färjestad gå ut och ta revansch på Frölunda från gårdagens förlust. Backarna Johan Ivarsson och Theodor Lennström målade för Karlstadslaget medan Joel Lundqvist sköt Frölundas reduceringsmål i den tredje perioden. Gustav Rydahl kunde sedan punktera matchen med sitt 3–1-mål i tom kasse.

Malmö – HV71 2–1 efter straffar (1–0, 0–1, 0–0, 0–0, 1–0)

Malmö: Konstantin Komarek 2 (inklusive avgörande straff)
HV71: Martin Fehervary

HV71 fortästter att ha det kämpigt i SHL. I kväll kom Jönköpingslagets femte raka förlust då man föll på straffar mot Malmö. Konstantin Komarek var den som både påbörjade och avslutade målskyttet under kvällen. Först gav han Malmö ledningen i den första perioden innan han var den som avgjorde straffläggningen i den fjärde straffomgången. Däremellan hade HV-backen Martin Fehervary fått skjuta sitt första SHL-mål i karriären.
Annars hamnade mycket av uppmärksamheten från matchen på HV71:s lagkapten Simon Önerud som tvingades avbryta matchen i slutet av den andra perioden med en befarad huvudskada. Önerud tacklades in i sargen av Malmöbacken Tobias Ekberg med huvudet före och blev liggande ett bra tag innan han fick hjälp av lagkamrater för att ta sig av isen.

LÄS MER: HV-stjärnan fick ledas av isen – befarad huvudskada

Mora – Linköping 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

Mora: Sebastian Hartmann
Linköping: Olle Lycksell, Andrew Gordon

Mora åkte på sin fjärde raka förlust under lördagskvällen då man föll hemma mot Linköping med 1–2. Gästerna fick en drömstart på matchen då Olle Lycksell kunde pricka in 1–0 redan efter 01:44, framspelad av Joe Whitney och Nick Sörensen. Sebastian Hartmann kvitterade i mitten av den andra perioden, men Andrew Gordon kunde se till att östgötarna fick med sig samtliga tre poäng då han tryckte in 2–1 till gästerna i den tredje perioden.
I och med förlusten är Mora alltjämt tabelljumbo i SHL.

Brynäs – Luleå 3–4 efter straffläggning (1–0, 1–3, 1–0, 0–0, 0–1)

Brynäs: Joel Kellman 2, Ryan Gunderson
Luleå: Oscar Engsund, Erik Gustafsson, Robin Kovacs, Jack Connolly (avgörande straff)

Publiken i Gavlerinken bjöds på en tät och jämn match denna lördagskväll. Joel Kellmans två mål såg till att Brynäs hade en 2–1-ledning i mitten av den andra perioden, men Erik Gustafssons första SHL-mål utjämnade matchen 16:42 in i den andra perioden. Robin Kovacs hann även få in ett ledningsmål innan den andra periodvilan, men Ryan Gunderson kunde pricka in 3–3 med mindre än fem minuter kvar av ordinarie matchtid. Efter en mållös övertid kunde sedan Luleå dra det längsta strået i straffläggningen, då både Jack Connolly och Niklas Olausson satte sina straffar.
Tack vare segern klättrar norrbottningarna upp i tabelltoppen igen, efter att Frölunda övertagit förstaplatsen i går.