Växjö fortsätter att vinna över Skellefteå i hemma i Växjö.
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Växjö höll mäktiga hemmasviten intakt

Tre matcher spelades i SHL under lördagseftermiddagen. Bland annat kunde Växjö hålla sin mäktiga hemmasvit mot Skellefteå levande och Djurgården kunde bryta sin tre matcher långa förlustsvit. Läs mer om matcherna i SHL-svepet nedan.

Växjö – Skellefteå 4–2 (1–1, 1–1, 2–0)

Växjö: Jakob Heljemo, Roman Horak, Julius Junttila, Janne Pesonen
Skellefteå: Jimmie Ericsson, Patrik Norén

Växjös mäktiga hemmasvit mot Skellefteå håller i sig. I dag kom smålänningarnas tionde raka hemmaseger över Skellefteå då man vann SM-finalreprisen från i våras med 4–2.
Efter likaläge efter två spelade perioder kunde Julius Juntilla ge Växjö ledningen i inledningen av den tredje perioden. Fri med Mantas Armalis kunde den finske forwarden göra en ”Foppa-dragning” (eller en ”Kenta Nilsson-dragning” om man vill det) och överlista Skellefteåmålvakten. När sedan Janne Pesonen satte 4–2 med drygt åtta minuter kvar punkterades mer eller mindre matchen. Målet var Pesonens sjunde på de senaste sju matcherna.
Växjöpubliken fick också se Jakob Heljemo göra sitt första SHL-mål när han sköt 1–1-pucken i den första perioden.

Djurgården – Örebro 4–1 (2–0, 2–0, 0–1)

Djurgården: Emil Bemström, Marcus Davidsson, Linus Hultström, Henrik Eriksson
Örebro: Marcus Björk

Efter tre raka förluster kunde Djurgården studsa tillbaka till vinnarspåret igen då man kunde besegra Örebro hemma på Hovet med 4–1.
Emil Bemström stod för sitt elfte mål för säsongen när han gav hemmalaget ledningen efter bara 32 sekunders spel. Marcus Davidsson utökade sedan Djurgårdens ledning i mitten av den första perioden och när Linus Hultström prickade in 3–0 i början av den andra fick Örebromålvakten Stefan Steen lämna isen. Eero Kilpeläinen kom i hans ställe, men kunde inte hindra Henrik Eriksson från att göra 4–0 ett par minuter senare. Målet var Erikssons fjärde för säsongen – samtliga har kommit mot Örebro.
Örebros tröstmål kom genom backen Marcus Björk i den tredje perioden.
I och med segern klättrar Djurgården upp i tabelltoppen. Dock har Frölunda, Luleå och Malmö chansen att kliva förbi senare i kväll.

Timrå – Rögle 4–2 (3–0, 1–2, 0–0)

Timrå: Rickard Palmberg, Janne Jalasvaara, Jeremy Boyce-Rotevall, Andreas Söderberg
Rögle: Mattias Sjögren, Ted Brithén

Rögle kom in till kvällens match mot Timrå med tre raka segrar. Den segersviten fick man se bli bruten av nykomlingarna, som kunde vinna lördagseftermiddagens match med 4–2.
Timrå körde över Ängelhomslaget i den första perioden och ledde med 3–0 efter bara 14:36 spelat. Rögle åt sig in i matchen i den andra perioden genom mål av Mattias Sjögren – hans första för säsongen – samt Ted Brithén. Men ett backmål från Andreas Söderberg kort efter Brithéns reducering gav medelpadingarna lite andrum inför den tredje perioden.
Timrå kunde sedan hålla undan och knipa samtliga tre poäng. Skönt för nykomlingarna, som innan dagens match hade förlorat två raka matcher.