• Publicerat 25 november, 2018
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Johan Lindbom ersätts av Stephan "Lillis" LundhFoto: Bildbyrån

Efter den tunga starten på säsongen sparkar HV71 Johan Lindbom. Stephan ”Lillis” Lundh tar över.
– ”Lillis” är en av de mest rutinerade tränare vi har i SHL och har varit med i liknande situationer förr, säger sportchef Johan Hult.

Han har skjutit laget till SM-guld och coachat laget till SM-guld. Men nu får Johan Lindbom sparken från HV71, meddelar laget på sin hemsida. Efter en poängmässigt skral start på säsongen får han bära hundhuvudet.

HV har bara samlat ihop 23 poäng på 20 matcher och har sju poäng upp till Brynäs på den sista slutspelsplatsen. De har dessutom bara två poäng ned till Örebro på kvalplats.
– Vi har inte fått ut det som vi förväntar oss av laget och i det läget vi befinner oss i är en förändring nödvändig. Johan har lagt ner sin själ i HV71 och är oerhört omtyckt av alla i föreningen, men just nu handlar det om att bryta ett mönster för att få in ny energi och nya ögon, säger Johan Hult, sportchef i HV71.

FLYTTAR UPP J20-TRÄNAREN

I SHL-sammanhang har Stephan ”Lillis” Lundh varit huvudtränare för Djurgården, Malmö och Frölunda. Han har sedan säsongen 16/17 varit assisterande tränare i HV71. Nu får han alltså ta huvudansvaret. HV flyttar även upp J20-tränaren Jonas Holmström som ny assisterande tränare, tillsammans med Nicklas Rahm som haft den positionen sedan tidigare.
– ”Lillis” är en av de mest rutinerade tränare vi har i SHL och har varit med i liknande situationer förr. Hans erfarenhet och förmåga att jobba med gruppen blir viktig i det läget vi är i. Jonas Holmström är en oerhört spännande tränare med en speciell blick för detaljer och taktik. Han kommer att jobba med vår offensiv både spelmässigt och på individbasis, säger Hult.

59-årige Lundh har inte varit huvudtränare i SHL sedan säsongen 2006/2007.