Henrik Björklund blev matchvinnare.Foto: Johan Löf / BILDBYRÅN

Det spelades en match i Hockeyallsvenskan under kvällen. Det var tränaren Björn Hellkvist i Modo som tog emot sitt gamla lag Oskarshamn. Det satt hårt inne – men Hellkvist fick besegra sitt gamla gäng med 3-2 efter straffar.

Den första perioden blev mållös men i den andra kunde hemmalaget, som har en för stunden tveksam form, ta ledningen när Daniel Sylwander och Henrik Björklund gjorde varsitt mål på lite drygt två minuter.

Men Oskarshamn skulle hitta en väg in i matchen. Filip Sveningsson reducerade och med knappt tio minuter spelade av den tredje perioden var också kvitteringen ett faktum när Alex Hutchings överlistade Linus Lundin i Modo-målet.

Modo skulle plocka med sig majoriteten av poängen denna afton. Men det skulle krävas straffar och det var Henrik Björklund som blev matchvinnare med den avgörande straffen. Därmed blev han tvåmålsskytt.

För Modos tränare Björn Hellkvist innebar det första vinsten mot sitt gamla gäng. De har mötts en gång tidigare den här säsongen, då vann Oskarshamn med 5-2 på sin hemmaplan.